Nutriție, Trăiește sănătos cu Simona, Video

5 pași să ne revenim după masa de sărbători – VIDEO

Autor:

Mesele tradiționale sunt bogate, iar nouă ne place să degustăm din fiecare preparat. De aceea, după sărbători, organismul are nevoie de refacere, mai ales dacă am și exagerat puțin.

Vezi toate articolele despre:
dietăsărbătorislăbirevideo

Invitata Simonei Dragomir din această ediție este dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competență în apifitoterapie, și ne vorbește despre modalitățile de a reveni la un stil de viață mai sănătos, după sărbători.

Alimentația

Alimentația, cel puțin o perioadă de 2-3 săptămâni, ar trebui să fie bazată pe verdețuri, legume, fructe, salate, semințe, renunțându-se la prăjeli, preparate din carne tocată, alimente de tip fast-food sau dulciuri. Este recomandată includerea în alimentație a proteinelor de calitate, precum pește, fructe de mare, carne de pui sau curcan, și leguminoasele bogate în proteine. Echilibrul microbiomului instestinal și digestia sănătoasă sunt menținute cu ajutorul produselor lactate acide (chefir, lapte bătut, sana).

Hidratarea

Sărbătorile sunt prilej de bucurie și de petrecere, prin urmare, se obișnuiește să consumăm și băuturi carbogazoase sau alcoolice. Pentru a ne reface organismul, este recomandă hidratarea corectă cu apă, limonadă, ceaiuri care ajută la arderea grăsimilor (verde, negru/puerh, oolong, soc, ginseng, roiboos, ghimbir, turmeric), sucuri naturale din legume, cu efecte detoxifiante.

Îmbunătățirea digestiei

Mesele de sărbători sunt încărcate cu prăjituri și preparate bogate în proteine animale, prin urmare, riscul apariției constipației este foarte mare. Această problemă poate fi rezolvată cu ajutorul senna, aloe sau soc. Digestia poate fi îmbunătățită și cu ajutorul condimentelor aromatice, cum ar fi fenicul, anason, chimen, mentă, rozmarin, al prebioticelor și probioticelor.

Nu uitați de mișcarea zilnică!

Fie că alegeți să mergeți în parc, în pas alert, să ieșiți cu bicicleta sau să faceți exerciții în casă, mișcarea rămâne un factor cu o importanță deosebită nu doar pentru arderea grăsimilor, cât și pentru accelerarea metabolismului și menținerea sănătății.

Recomandările noastre

În ceea ce privește detoxifierea, îmbunătățirea digestiei și a tranzitului intestinal, un produs de calitate care vă poate ajuta este ColonHelp Detox Forte, cu conținut de fibre din semințe de in și psylium și inulină și alte plante cu puternic efect detoxifiant. Un alt produs recomandat pentru arderea grăsimilor este Silhouette Help, a cărui formulă accelerează arderea grăsimilor acumulate.

Urmărind emisiunea puteți afla ce aspecte ale alimentației trebuie modificate, cum vă hidratați corect, cum puteți elimin apa acumulată în exces, cum poate fi îmbunătățită digestia și ce beneficii aduce mișcarea zilnică.

Dacă doriți să urmăriți emisiunea, o puteți face accesând link-ul aflat la începutul acestui articol.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
dietăsărbătorislăbirevideo
Articolul anterior
3-2-1 START postul cu apă terapeutic – VIDEO
Articolul următor
Ai probleme cu tensiunea? – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
NutrițieTrăiește sănătos cu SimonaVideo