Luana Show, Video

Ai probleme cu tensiunea? – VIDEO

Autor:

Bolile cardiovasculare au devenit principala cauză de deces, apărând din ce în ce mai des la persoane tinere.

Vezi toate articolele despre:
hipertensiunehipotensiuneinimătensiunevideo

Despre modificările de tensiune și ce puteți face pentru a ține tensiunea sub control au discutat Luana și invitatul ei din această ediție, conf. dr. Corneliu Zeana, medic primar cardiolog.

Hipertensiunea este din ce în ce mai prezentă în rândul tinerilor și are ca factori favorizanți fumatul, obezitatea, sedentarismul, consumul excesiv de alcool și de sare sau stresul.

Ce este tensiunea arterială?

Inima pompează sângele în sistemul arterial care îl distribuie către fiecare celulă, sub o anumită presiune. Această presiune are două valori, maximă și minimă.

Tensiunea arterială maximă se măsoară când inima se golește de sânge, iar acesta este preluat de artera aortă și de arterele mari. Volumul duce la creșterea presiunii, după care urmează diastola, valvele aortice se închid, sângele pornește spre periferie, iar tensiunea scade treptat, ajungând la un minimum, după care urmează o nouă bătaie de inimă și circuitul se reface. Tensiunea arterială este oscilantă între valoarea maximă și minimă. Valoarea normală a tensiunii arteriale este stabilită arbitrar, în funcție de fiecare persoană în parte, după ce măsurăm tensiunea arterială. Se spune că o valoare este optimă atunci când accidentele hipertensiunii arteriale sunt mai rare. Valoarea optimă asigură buna funcționare a aparatului arterial, ceea ce înseamnă prelungirea vieții. Valoarea optimală a tensiunii arteriale este 110-130, iar minima este de 70.

Cum putem avea grijă de inimă?

Hipertensiunea arterială este o boală a stilului de viață. Mișcarea, pe care o punem de obicei pe locul 2, este activitatea preferată a inimii. Pentru a reduce riscul apariției acestei afecțiuni trebuie eliminat sedentarismul, care poate avea urmări inimaginabile pentru sănătate. Stresul, anxietatea sau atacurile de panică au și ele o influență asupra fluctuațiilor tensiunii, însă aceste stări de agitație apar și din cauza deficitului de magneziu din organism. Stresul este unul dintre factorii consumatori de magneziu din organism. Reducerea expunerii la toxinele din mediu și din produsele pe care le utilizăm este, de asemenea, recomandată pentru prevenirea apariției problemelor cardiovasculare.

Urmărind emisiunea veți afla ce este tensiunea arterială, ce înseamnă tensiune mare și ce înseamnă tensiune mică, în ce măsură este bine să creștem tensiunea în caz de hipotensiune, de ce o tensiune normală pentru unele persoane poate fi periculoasă pentru persoanele care au fost întotdeauna hipotensive, dar și cum ne putem da seama dacă tensiunea este sau nu optimă pentru noi, prin prisma stării de sănătate.

Dacă doriți să urmăriți integral emisiunea, o puteți face accesând link-ul aflat la începutul acestui articol.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
hipertensiunehipotensiuneinimătensiunevideo
Articolul anterior
5 pași să ne revenim după masa de sărbători – VIDEO
Articolul următor
Creierul uman, modificat de mass-media – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Luana ShowVideo