Luana Show, Psihologie, Video

Creierul uman, modificat de mass-media – VIDEO

Autor:

Mass-media reprezintă totalitatea mijloacelor tehnice de transmitere a informaţiilor în rândul maselor. În prezent, aceasta are o influență semnificativă asupra creierului uman și implicit a comportamentului oamenilor. Viața este o continuă schimbare a omului și a organismului care este construit să reacționeze la stimuli din mediul exterior. Creierul, la fel ca alte organe, este modificat prin acțiunile pe care le facem și prin informația la care este expus, indiferent de natura ei.

Vezi toate articolele despre:
creierinfluențăinformațiemass-mediavideo

Invitatul Luanei din această ediție a emisiunii Luana Show este Anatol Basarab, psiholog și numerolog, și ne vorbește despre modificările apărute la nivelul creierului din cauza mass-media.

Ce influență a avut mass-media asupra creierului uman?

Înțelegerea influenței mass-media are o importanță vitală asupra calității vieții. Creierul și modul de a gândi s-a modificat dintotdeauna, de-a lungul anilor, în funcție de mediul politico-social și cultura în care a trăit.

Pornind de la ideea că orice tip de informație produce un tip de efect, informația pătrunde pe canalele cunoscute. Lumea din jurul nostru este compusă din elemente care se influențează reciproc, dând naștere diferitelor forme de materii sau densități ale materiilor. Ca un eveniment să se producă este nevoie de energie, măsură și informație. Informația modelează tot. Omul se naște datorită informației și moare tot din cauza informației, energia și măsura nefiind atât de importante. Acestea trei se află într-o relație de interdependență în totalitate, creând o serie de evenimente care ne influențează viața.

Informațiile sunt utile omului în măsura în care sunt folosite într-o situație de viață. Poți petrece câteva ore în fața televizorului sau pe rețele sociale, iar la finalul zilei, dacă analizezi cantitatea și calitatea informațiilor acumulate, vei constata că acestea nu îți sunt de folos în mod real și concret.

Urmărind emisiunea veți afla cum s-a modificat creierul uman de-a lungul timpului, ce rol au aceste schimbări în supraviețuire, ce scop ar putea avea inteligența artificială.

Dacă doriți să urmăriți emisiunea, o puteți face accesând link-ul aflat la începutul acestui articol.

Vizonare plăcută!

Etichete articol:
creierinfluențăinformațiemass-mediavideo
Articolul anterior
Ai probleme cu tensiunea? – VIDEO
Articolul următor
Cum să mâncăm sănătos la masa de Paști? – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Luana ShowPsihologieVideo