Interviuri, Luana Show, Video

Influența meditației asupra organismului – VIDEO

Autor:

Meditația este o practică străveche utilizată tot mai mult în zilele noastre, fiind o metodă relativ simplă cu beneficii multiple. Ea este considerată printre altele, prin studiile care au fost realizate de cercetători și specialiști, un tip de terapie complementară în care se angrenează trupul, mintea și sufletul. Este un proces complex, o stare a conștiinței ce duce la dobândirea unei stări de bunăstare fizică, psiho-emoțională și spirituală.

Vezi toate articolele despre:
meditațiepsihologierugăciunesănătatevideo

Alături de Luana în această emisiune este invitată Gena Rusu, specialist terapeut, care practică meditația de ceva vreme și ne împărtășește din experiența ei directă.

Practica meditației și efectele ei

Meditația ne ajută să accesăm acea dimensiune spirituală a propriei vieți, să găsim răspunsuri și rezolvări la întrebările interioare.

Ne oferă posibilitatea de a ne duce dincolo de propriile limitări individuale, de autocunoaștere.

Această tehnică practicată zilnic este foarte eficientă în eliminarea stresului (epidemia globală a vremurilor noastre), anxietății, neliniștii, temerilor și îngrijorărilor de tot felul.

Nu putem să avem un control deplin asupra evenimentelor din viața noastră, însă putem învăța să ne controlăm emoțiile, reacțiile și propria minte, implicit gândurile. Astfel putem să dobândim o mai bună putere de concentrare prin focalizarea atenției într-o singură direcție și să eliminăm toate gândurile perturbatoare.

Principalul beneficiu esențial al meditației se reflectă asupra sănătății prin stările de calm, armonie, echilibru și pace interioară, pe care le aduce.

Meditația – adjuvant în tratarea bolilor

Efectele metabolice constatate prin practica meditației au fost studiate în mai multe laboratoare universitare importante. După instalarea unei stări de relaxare apare scăderea presiunii arteriale, încetinirea ritmului cardiac și respirator (respirația devine imperceptibilă). Astfel, meditația face ca celulele să ardă complet oxigenul și să elimine gazul carbonic proporțional consumului de oxigen, ritmul metabolismului schimbându-se către aerobioză.

În timpul meditației se diminuează tonusul muscular, se modifică diametrul vaselor, este influențată secreția hormonală și activitatea sistemului nervos, scade nivelul colesterolului. Practica meditației previne infarctul, cancerul, este un adjuvant în tratarea alergiilor, tulburărilor de anxietate, astmului, depresiei, oboselii cronice, tensiunii arteriale, reducerii sentimentelor negative și lista continuă.

De asemenea, îmbunătățește capacitatea de învățare, concentrare și memorare, amplifică claritatea mentală, reduce iritabilitatea și nervozitatea, asigură buna funcționare a întregului organism și implicit a cortexului.

Luana și invitata sa au discutat despre:

  • Ce este meditația? Cum influențează meditația liniștea sufletească?
  • Care este aplicabilitatea meditației asupra sănătății fizice?
  • Cât de mult influențează meditația, rugăciunea și gândirea conștientă, percepția asupra problemelor pe care le avem?
  • Ce ar trebui să cunoască despre meditație persoanele reținute față de această metodă?

Vă invităm să urmăriți emisiunea Luanei alături de invitata ei, terapeut Gene Rusu.

Linkul îl regăsiți la începutul acestui articol.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
meditațiepsihologierugăciunesănătatevideo
Articolul anterior
De la cancer la literatură – VIDEO
Articolul următor
Kinetoterapia în hernia de disc cervicală sau lombară – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
InterviuriLuana ShowVideo