Luana Show, Psihologie, Video

Învață să detectezi minciuna!

Autor:

Cât de important este să ne dăm seama atunci când suntem mințiți? Răspunsul este: cel mai important, mai ales în zilele noastre, când accesul la informații este foarte mare, iar puterea de a discerne între ce este real și ce este fake news ar trebui să stea în mâinile noastre și nu în mâinile persoanelor care vor să ne manipuleze.

Vezi toate articolele despre:
minciunăpsihologievideo

În această emisiune, Luana alături de Prof. asoc. dr. psiholog Ion Duvac discută despre modul în care este necesar să fim vigilenți și să detectăm semnele unei minciuni, fie că vorbim despre texte scrise, despre campanii politice sau despre știri false.

Domnul profesor aduce în discuție faptul că, deși se vehiculează că doar cu ajutorul microexpresiilor am putea să ne dăm seama de autenticitatea sau de caracterul înșelător al unei persoane, acest lucru nu este în întregime adevărat. De fapt, pentru a detecta minciuna, este nevoie și de alte date care stau la baza profilului persoanei în cauză, mai exact o analiză de background. Se caută, astfel, comportamentul natural al persoanei, pentru a se face o paralelă între cele două situații.

Întrebarea care se pune și care ne dă de gândit destul de mult este: Își dorește lumea cu adevărat să afle adevărul?, deoarece, de multe ori, preferăm să ne mințim unii pe alții sau chiar pe noi înșine, insinuând că „este bine și așa”, pentru că ne este frică să spunem lucrurilor pe nume.

În cadrul acestei emisiuni, subiectele se concentrează pe:

  • Cum lucrează mintea umană și de ce este atât de greu de explicat?
  • Care este sursa minciunii?
  • Cum funcționează și ce putem face în caz de agresiune psihologică?

Urmăriți întreaga emisiune și învățați câteva aspecte ce vă vor ajuta să fiți mai atenți data viitoare când primiți o informație.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
minciunăpsihologievideo
Articolul anterior
Ce facem pentru a avea mai multă energie?
Articolul următor
Uleiurile ozonate cu CBD și cancerul
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Luana ShowPsihologieVideo