Luana Show, Sănătate, Video

Riscurile automedicației

Autor:

O problemă care ține de o grijă excesivă de a ne trata și de a nu suferi sau mai degrabă semnul unei frici care nu ne lasă să dormim noaptea? În contextul ultimului an pe care l-am trăit, atitudinea inițială, pentru a ne feri de spitale, a fost să mergem la farmacie și să ne întoarcem cu un număr mare de medicamente, mai mult sau mai puțin recomandate de către medic. Dar unde ne poate duce automedicația?

Vezi toate articolele despre:
automedicațieimunitatevideo

Invitata Luanei Ibacka din această emisiune, dr. Cristina Plăișanu, medic specialist medicină internă, explică ce implică administrarea de medicamente „după ureche”, fără consultul unui specialist, dar și urmările care pot apărea.

Pentru problemele minore de sănătate, automedicația reprezintă o modalitate utilă prin care pot fi preîntâmpinate anumite urmări mai puțin plăcute ale durerii, însă un aspect extrem de important în acest caz este acela ca pacientul să fie foarte bine informat cu privire la istoricul său medicamentos și la medicamentele pe care urmează să și le administreze. În cazul persoanelor în vârstă, este posibilă automedicația, însă trebuie ținut cont și de această dată, chiar într-un grad mai mare, de toleranța și de schema medicamentoasă prescrisă de către medic, întrucât corpul poate să nu reziste anumitor componente din respectivele medicamente.

Având în vedere faptul că virusul nou apărut a provocat teamă în rândul multor persoane cu privire la vizita la medic, emisiunea se concentrează pe potențialele urmări ale automedicației. Se vorbește astfel despre:

  • Care este rolul farmacistului în problema automedicației?
  • Care sunt complicațiile pe care le poate aduce automedicația?
  • Care sunt efectele utilizării antibioticelor atunci când nu avem nevoie de ele?
  • Care sunt efectele automedicației asupra ficatului și sistemului digestiv?
  • Cum ne putem deteriora imunitatea abuzând de medicamentele nepotrivite?

Urmăriți întreaga emisiune printr-un click pe link-ul de mai sus și informați-vă corect față de medicamentele pe care vi le autoadministrați.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
automedicațieimunitatevideo
Articolul anterior
Care este diferența dintre PRP facial și mezoterapie?
Articolul următor
Recuperarea medicală pe înțelesul tuturor
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Luana ShowSănătateVideo