Luana Show, Medicină funcțională, Video

Ce suferințe rezolvă medicina funcțională? – VIDEO

Autor:

În momentul în care în organismul nostru apare o problemă de sănătate care ne periclitează starea de bine și ne pune viața în pericol, primul gând este să aflăm o metodă sigură și eficientă pentru a rezolva situația, fiind dispuși să încercăm orice ne va fi util.

Vezi toate articolele despre:
medicină funcționalăsănătatetahicardievideo

În situația expusă în rândurile de mai sus a fost și invitata Luanei din această emisiune, Maria Plăiaș, terapeut nutriționist, aplicând principiile medicinei funcționale. Maria a venit să ne povestească despre activitatea ei și ne-a dat detalii despre implicațiile pe care le are această abordare de tip integrativ.

De la o problemă de sănătate, la o adevărată pasiune

Interesul Mariei Plăiaș pentru medicina funcțională a pornit de la un aspect medical personal. S-a confruntat cu o problemă a inimii, fiind diagnosticată cu tahicardie, iar în încercarea de a-și revolva propriile probleme, a devenit pasionată de această abordare integrativă. Actualul nutriționist, în repetatele încercări de a rezolva problema, a dezvoltat o reală pasiune pentru acest tip de medicină, a urmat cursuri de formare profesională, descoperind domeniul și și-a  schimbat complet stilul de viață. După cei 4 ani de studii în care a urmat cursuri de biochimie, imunologie, tipurile de boli și toate organele, Maria s-a specializat în imunologie.

Ce presupune medicina funcțională?

Medicina funcțională tratează corpul ca pe un singur sistem integrat, urmărind să abordeze problemele de sănătate de la origini, căutând cauzele profunde ale afecțiunilor. Cei care abordează bolile din perspectiva aceasta integrativă includ bagajul genetic al fiecărui individ, alături de corp, minte, mediul fizic și cel social ca fiind factori care afectează funcționarea totală.

Abordarea de tip funcțional a afecțiunilor implică prevenția sau soluționarea problemelor prin nutriție, adaptarea dietei și adoptarea unui stil de viață activ, folosirea testelor de laborator pentru diagnosticare și prescrierea de suplimente alimentare.

Subiectele abordate în cadrul emisiunii

În cadrul emisiunii, discuția a pornit de la orizonturile pe care ni le poate deschide o problemă de sănătate cu care ne confruntăm. A fost dezbătută medicina funcțională și ceea ce presupune această abordare a problemelor de sănătate, precum și care este sursa afecțiunilor. Importanța de a ne concentra pe cauze, și nu pe efect, valoarea de adevăr a ideii că medicina funcțională nu se bazează pe date științifice, respectiv sursele problemelor care apar în organism au fost alte subiecte abordateîn emisiune.

Mai multe informații puteți afla urmărind întregul material video disponibil în linkul aflat la începutul acestui articol!

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
medicină funcționalăsănătatetahicardievideo
Articolul anterior
Răceală versus sinuzită. Cum le diferențiem? – VIDEO
Articolul următor
Cum ne păstrăm creierul tânăr? – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Luana ShowMedicină funcționalăVideo