Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Cum ne păstrăm creierul tânăr? – VIDEO

Autor:

Creierul este organul care gestionează întreaga funcționare a corpului și tocmai de aceea are cea mai mare nevoie de energie. Rolul important al creierului ar trebui să ne determine să acordăm o mai mare atenție bunei funcț0ionări a acestuia.

Vezi toate articolele despre:
creier sanatosstare de binevideo

În cadrul acestei ediții a emisiunii Trăiește sănătos, Simona Dragomir o are ca invitată pe doamna dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competență în apifitoterapie, care vorbește despre metode pentru menținerea sănătății creierului.

Stimularea creierului

Performanța creierului se bazează pe antrenamentul acestuia, prin urmare îl păstrăm sănătos dacă îi oferim activitate. Capacitatea de concentrare, de memorare sau de a dezvolta noi celule poate fi stimulată prin acțiuni ca scrisul de mână, lectura, dezvoltarea unor abilități noi, cum ar fi învățarea unei limbi străine. Starea de bine este un alt aspect foarte important pe care îl putem menține făcând mișcare în aer liber sau ocupându-ne timpul cu activități care să ne încarce cu sentimente pozitive.

Floră intestinală echilibrată = tonus bun

Persoanele anxioase prezintă dezechilibre la nivelul intestinelor. Această legătură dintre creier și sistemul digestiv este explicată de faptul că la nivelul intestinului este localizat creierul enteric, conectat cu sistemul nervos central, iar aici se produce 90% din serotonină. Prin urmare, un sistem digestiv echilibrat garantează o bună stare psihoafectivă.

Printre produsele recomandate pentru sănătatea creierului de dr. Ruxandra Constantina se numără: Bromelain & Papain, L-Theanine, Longvida® Brain Curcumin.

Urmărind această emisiune veți afla ce putem face pentru a ne menține creierul sănătos, care sunt alimentele care stimulează creierul, care este legătura dintre creier și dezechilibrele intestinale și cum ne menținem starea de bine a organismului.

Pentru mai multe informații puteți viziona emisiunea accesând linkul de la începutul articolului.

Etichete articol:
creier sanatosstare de binevideo
Articolul anterior
Ce suferințe rezolvă medicina funcțională? – VIDEO
Articolul următor
Indicații nutriționale post-COVID – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo