Medicină funcțională, Trăiește sănătos cu Simona, Video

De ce să iei vitamina D împreună cu magneziu?

Autor:
2 comentarii

Poate nu știai, dar Vitamina D și magneziul sunt unele dintre cele mai cunoscute substanțe nutritive care lucrează cel mai bine împreună! Simona Dragomir îți spune de ce este bine să iei vitamina D combinată cu magneziu!

Vezi toate articolele despre:
boli cardiovasculareimunitatemagneziusoarevideovitamina D

Bun găsit, dragii mei! Astăzi vorbim despre vitamina D și magneziu. Sunt unele dintre cele mai cunoscute substanțe nutritive, însă din păcate, puțini oameni știu că ele lucrează cel mai bine în echipă pentru a ne menține sănătatea. Nu întâmplător Mama Natură ni le oferă împreună vara, când mergem la mare: vitamina D de la soare și magneziul din apa mării. Iar când avem nevoie de doze suplimentare, este bine să păstrăm asocierea vitaminei D cu magneziu.

De ce? Pentru simplul motiv că vitamina D nu poate fi activată fără un nivel suficient de magneziu.

În mod normal, vitamina D este produsă în piele prin expunere la lumina soarelui. Dacă stăm la soare 20-30 de minute pe zi nu ar trebui să avem deficit de vitamina D, cel puțin vara, când cantitatea de lumină este maximă. Dar cum majoritatea oamenilor petrec foarte mult timp în spații închise, iar la plajă folosim creme care nu permit razelor solare să declanșeze mecanismul de producere a vitaminei D, deficiența de vitamina D a devenit o problemă de sănătate publică.

Cât despre magneziu, statisticile la nivel mondial arată că două treimi din populație prezintă deficit de magneziu. Dieta bazată pe alimente procesate, consumul mare de zahăr, stresul cronic, poluarea scad în ritm accelerat nivelul de magneziu din organism.

Ce riscăm atunci când ducem lipsă de vitamina D și magneziu? Probleme grave: osteoporoză, boli cardiovasculare, boli autoimune, sindrom metabolic, oboseală cronică, predispoziție la infecții.

Un pas important în prevenirea acestor boli îl reprezintă asigurarea unui nivel optim de vitamina D și magneziu. Aceste două elemente sunt făcute să fie împreună. Suplimentarea cu magneziu este esențială pentru a ajuta organismul să absoarbă vitamina D, iar vitamina D, la rândul său, crește absorbția intestinală a magneziului.

Țineți minte: vitamina D se ia împreună cu magneziu! Atât pentru astăzi! Până data viitoare, rămâneți sănătoși, voioși și nu uitați să profitați de razele blânde ale soarelui.

Etichete articol:
boli cardiovasculareimunitatemagneziusoarevideovitamina D
Articolul anterior
Ești pacient? Iată care sunt drepturile tale!
Articolul următor
Remedii naturale care te ajută în caz de ulcer
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

2 comentarii. Leave new

 • Irina Chelărescu
  2 iulie 2019 9:59

  Bună ziua,

  Un aspect important, pe care este bine să îl luați în calcul, este ca suplimentele pe care le folosiți să fie naturale, atât cât se poate. Recomandăm Marine Magnesium și Vitamina D3 de la Zenyth.

  Vă mulțumim și vă urăm multă sănătate!
  Echipa Ziarul de Sănătate

 • Soltuz Georgiana
  17 septembrie 2018 13:23

  Buna ziua! Ce magneziu si ce Vitamina D recomandați sa luam?Sunt atatea feluri si firme de magneziu de nu mai stim ce sa alegem ca sa dea si rezultate.Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Medicină funcționalăTrăiește sănătos cu SimonaVideo