Luana Show, Medicină funcțională, Video

Medicina integrativă și cea alopată se unesc – VIDEO

Autor:

Medicina integrativă și cea alopată nu se exclud una pe cealaltă, ci se îmbină pentru a obține rezultate cât mai bune în ceea ce privește sănătatea. Medicina integrativă și tehnicile pe care le presupune această abordare a problemelor medicale vine în completarea medicinei alopate și nu exclude tratamentul prescris deja de un medic specialist.

Vezi toate articolele despre:
Bowenmedicina integrativamedicină internă

Despre modul în care se desfășoară tratamentele care combină cele două tipuri de medicină și despre efectele benefice pe care le determină au vorbit invitatele Luanei, dr. Felicia Oprea, medic specialist medicină integrativă, și dr. Diana Morar, medic primar medicină internă.

Cum s-a făcut trecerea de la medicina alopată la cea integrativă?

Medicina alopată și cea integrativă se pot completa într-un efort comun, cu scopul îmbunătățirii calității vieții pacienților. Cei care au făcut demersuri pentru a scoate în evidență beneficiile pe care le aduc terapiile alternative și-au folosit experiența medicală pentru a putea privi organismul în ansamblu și a obține rezultate cât mai bune. De exemplu, tabloul medical cu care ia contact zilnic specialistul de medicină internă este poate cel mai vast. Acestui specialist i se adresează oameni care n-au găsit încă o rezolvare pentru problemele pe care le au și care vin și expun toate problemele medicale cu care se confruntă. În urma consultului, specialistul fie recomandă un tratament, fie, dacă nu ține de competența sa, redirecționează pacientul către specialistul de care are nevoie.

Terapia Bowen – remediul pentru problemele musculare

Terapiile intregrative nu exclud medicația alopată. Terapia Bowen a fost inventată în anii ’50 și este un sistem dinamic de terapie pentru musculatură. Această terapie presupune o presiune aplicată pe fascie, realizată printr-o tehnică specială. Mișcările aplicate stimulează fluxul de energie, oferind organismului resursele necesare pentru a se vindeca singur. Totodată, problemele se rezolvă în foarte scurt timp, la nivel local, evitând chiar și intervențiile chirurgicale.

Urmărind integral emisiunea aflată la începutul acestui articol, veți afla cum au ajuns cei doi medici să practice medicina integrativă, cum arăta medicina în trecut și cum arată acum, cum s-a ajuns la concluzia că fiecare om trebuie privit ca un întreg, de ce este necesară suplimentarea cu Seleniu sau Vitamina D3, dar și de ce este importantă îmbinarea celor două metode de tratament, alopat și integrativ, pentru o vindecare eficientă și fără reacții adverse.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
Bowenmedicina integrativamedicină internă
Articolul anterior
Feminitate fără vârstă – VIDEO
Articolul următor
Mergi în concediu fără grija varicelor! – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Luana ShowMedicină funcționalăVideo