Nutriție, Trăiește sănătos cu Simona, Video

De ce este micul dejun cea mai importantă masă a zilei?

Autor:

Micul dejun este extrem de important pentru sănătatea inimii și a întregului organism! Persoanele care obișnuiesc să ia micul dejun sunt mai sănătoase decât cele care nu mănâncă nimic dimineața. Nu degeaba i se spune cea mai importantă masă a zilei!

Vezi toate articolele despre:
aterosclerozădiabetenergiehipertensiunemic dejunobezitatesistemul cardiovascularvideo

Bun găsit, dragii mei! Astăzi ați servit micul dejun sau ați plecat în grabă de acasă fără să mâncați nimic? Din păcate, multe persoane au acest obicei, dar el nu este deloc sănătos și afectează în principal sistemul cardiovascular!

Dacă vă numărați printre aceia care nu iau micul dejun crezând că așa veți slăbi, ar fi bine să știți că de fapt, faceți exact opusul. Sărind peste micul dejun, aveți tendința de a mânca mai mult și mai dezechilibrat în a doua parte a zilei, când organismul nu mai are aceeași energie pentru a arde caloriile, câștigând astfel în greutate.

Dar mai importantă decât greutatea corporală este sănătatea inimii, iar numeroase studii arată că lipsa micului dejun se asociază cu o stare precară a sănătății cardiovasculare.

Unul dintre aceste studii a scos la iveală faptul că persoanele care neglijează micul dejun prezintă de două ori mai multe acumulări de grăsime pe artere, comparativ cu persoanele care obișnuiesc să ia un mic dejun complet. Aceleași persoane au, de obicei, circumferința taliei mai mare, un indice de masă corporală peste normal, hipertensiune arterială și un nivel al grăsimilor și al glucozei în sânge peste valorile normale. Iar aceste probleme reprezintă principalii factori de risc cardiovascular!

Tot studiile au demonstrat că bărbații care nu iau micul dejun au un risc cu 27% mai mare de a dezvolta boli de inimă, iar femeile care consumă rareori micul dejun prezintă un risc semnificativ mai mare de a dezvolta diabet decât cele care mânâncă în fiecare dimineață.

Atunci când nu mâncăm dimineața, organismul este stresat din cauza privării de hrană. Și asta tocmai la începutul zilei, când corpul are cea mai mare nevoie de energie. Acest stres resimțit de organism întrerupe desfășurarea firească a procesului metabolic, așa-numitul ritm circadian care, atunci când este dereglat, poate cauza tulburări de somn, depresie, obezitate și chiar diabet.

Așadar, concluzia o puteți trage și singuri! Micul dejun este extrem de important și este un obicei pe care îl putem adopta foarte ușor! Dar contează și ce mâncăm! Micul dejun ar trebui să fie bogat în fibre, proteine și grăsimi de calitate! Nu consumați imediat ce v-ați trezit produse de patiserie, dulciuri sau mezeluri pentru că nu acestea sunt alimentele ce susțin sănătatea inimii! Dacă nu mâncați sănătos dimineața, vă dublați riscul de ateroscleroză, o boală manifestată prin îngroșarea arterelor, care poate fi fatală atunci când se soldează cu infarct.

Multă sănătate și nu uitați de micul dejun! Pe curând!

Etichete articol:
aterosclerozădiabetenergiehipertensiunemic dejunobezitatesistemul cardiovascularvideo
Articolul anterior
Cum punem pe fugă efectele anotimpului rece asupra sănătății?
Articolul următor
Cât de mult poate schimba alăptatul viața unui nou-născut?
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
NutrițieTrăiește sănătos cu SimonaVideo