Luana Show, Psihologie, Video

Secretul schimbării obiceiurilor

Autor:

Obiceiurile, șabloane comportamentale pe care le sedimentăm în timp, le învățăm, le moștenim, devin adevărate amprente ale personalității noastre. Dintr-un alt punct de vedere, aceleași obiceiuri rămân, de multe ori, închisori rigide ce par a fi fără scăpare, întemnițări nevăzute care ne țin la distanță de împlinirea adevăratului nostru potențial uman, ne deteriorează fizic și psihic. Cum ne putem elibera de obiceiurile dăunătoare?

Vezi toate articolele despre:
obiceiuripsihologieschimbare

Schimbarea, blocajele ei, hrana care o poate alimenta au fost toate subiect de dezbatere în rândul specialiștilor din abordări cât se poate de diverse. Despre care este secretul ce ne poate ajuta să ne schimbăm obiceiurile și să ne reluăm viața în propriile mâini, vorbim cu Eugen Bârgăoanu, antreprenor holistic, invitatul Luanei Ibacka la Ziarul de Sănătate.

Ce este bine să reținem?

  • Obiceiurile fundamentale, care definesc caracterul nostru, se formează până la vârsta de 6 ani. Este responsabilitatea părinților, educatorilor, să populeze cu obiceiuri pozitive și folositoare universul interior al celor mici.
  • În permanență trebuie să încercăm să ne trezim, să ne reactivăm, iar asta se poate face doar prin schimbare. Prin acceptarea și încurajarea noutății și flexibilității.
  • Cu cât înaintăm în vârstă, cu atât devenim mai rigizi, mai inflexibili, mai sceptici. Schimbarea se poate petrece prin obținerea stării de neuroplasticitate, o funcționalitate ce ține de crearea legăturile neuronale noi.
  • Orice proces de învățare are 4 faze. De la ignoranță inconștientă, la ignoranța conștientă, la cunoașterea conștientă și la cunoașterea inconștientă. În ultima fază, faci lucrurile în mod automat. Așa se formează obiceiurile. Dar unele obiceiuri sunt bune, altele te țin blocat. Se dezvoltă rezistența la schimbare.
  • Zona de neuroplasticitate este zona care permite schimbarea. Schimbarea se poate produce printr-o înțelegere autentică și de profunzime.
  • Suferințele pe care le avem sunt o consecință a faptului că ne împotrivim evoluției.
  • Orice schimbare este o schimbare în bine pentru că determină creșterea.

Aflați mai multe despre modul în care se trece de la rigiditate, la schimbare urmărind materialul video de mai sus!

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
obiceiuripsihologieschimbare
Articolul anterior
Despre sforăit și întreruperile de respirație din timpul somnului
Articolul următor
Sfaturi pentru o digestie ușoară de sărbători
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Luana ShowPsihologieVideo