Sănătate integrativă, Video

Coagularea sângelui. Cauze și soluții pentru vindecare – VIDEO

Autor:

Bine te-am găsit! Sunt Raluca Schachter și azi îți voi prezenta câteva aspecte extrem de importante despre fenomenul de hipercoagulare a sângelui, mai comun decât se crede!

Vezi toate articolele despre:
coagularecurcuminQuercetintrombozevideo

Coagularea sângelui este un mecanism esențial pentru a opri sângerarea și a vindeca tăieturile sau rănile. Cu toate acestea, cheaguri de sânge se pot dezvolta în interiorul venelor tale și câteodată pot deveni o problemă gravă sau care pune viața în pericol. Din fericire, există strategii naturale pentru a remedia această problemă.

Sângele tău nu este subțire ca apa și nu este gros ca și ketchup-ul, dar se află undeva la mijloc. Dacă fluxul de sânge este mai lent, permite mai multe interacțiuni moleculare între celulele roșii din sânge și proteinele plasmatice. Acest lucru poate face ca celulele roșii să înceapă să se lipească între ele, crescând vâscozitatea sângelui.

Simptomele depind de localizarea cheagului

Simptomele principale ale vâscozității ridicate pot depinde de localizarea potențialului cheag de sânge.

Simptomele cheagurilor de sânge în picioare sau brațe pot include: durere, culoare roșiatică a pielii, căldură la atingere. Simptomele unui cheag de sânge în abdomen pot include: umflarea stomacului, durere. Simptomele unui cheag de sânge în inimă (atac de cord) pot include: dificultăți de respirație, dureri în piept, oboseală, amețeli. Simptomele unui cheag de sânge în creier (accident vascular cerebral) pot include: dureri de cap severe, dificultate de a vedea și de a vorbi, pierderea echilibrului, lipsa de coordonare.

Este cunoscut că printre factorii de risc pentru coagularea sângelui se numără: vârsta peste 50 de ani, istoricul familial, călătoriile lungi, sedentarismul, obezitatea, sarcina, pilulele contraceptive. Dar care sunt cauzele funcționale ale coagulării sângelui? Câteva dintre acestea sunt:

Rezistența la insulină

Eliberarea de insulină necesară contracarării nivelului ridicat de glucoză din sânge epuizează celulele până în punctul în care ele încep să refuze insulină. Așadar, celulele devin rezistente la insulină. Atunci când ele devin rezistente la insulină, iar glucoza nu reușește să intre în celulă, aceasta circulă și se acumulează în sistem, provocând pagube arterelor și creierului.

De asemenea, poate contribui la diferite probleme de sănătate, inclusiv coagularea sângelui. Studiile au constatat că pacienții cu rezistență la insulină și hiperglicemie prezintă un risc mai mare de evenimente trombotice.

Nivel ridicat de fier

Fierul este esențial pentru energia, concentrarea, sănătatea imunitară, digestie și alte aspecte ale sănătății tale. Cu toate acestea, prea mult fier poate deveni o problemă. Acest exces de fier ajunge să fie stocat în organele tale, inclusiv în pancreas, ficat și inimă. Poate duce la mai multe probleme de sănătate, inclusiv diabet, boli hepatice și boli de inimă. Nivelul ridicat de fier poate crește riscul de coagulare a sângelui, tromboză venoasă și accident vascular cerebral.

Infecții cronice

Infecțiile cronice, inclusiv infecțiile virale, bacteriene și fungice, îți pot afecta întregul corp și contribuie, de asemenea, la  hipercoagularea sângelui. Este cunoscut în lumea medicală integrativă că infecții precum cele cu Helicobacter pylori, Covid-19, Lyme și chiar infecțiile orale pot crește hipercoagularea sângelui și riscul de tromboză.

Deficitele de vitamina D și vitamine B pot cauza probleme multiple de sănătate, inclusiv hipercoagularea sângelui și pot crește riscul de episoade trombotice.

Toxicitatea cu metale grele. Acumulări excesive de mercur, plumb și cadmiu contribui toate la problemele de coagulare.

Disbioza intestinală

Disbioza intestinală, unde bacteriile patogene le depășesc pe cele benefice, crește dramatic riscul multor probleme de sănătate, si te predispune la probleme de hipercoagulare a sângelui și episoade trombotice.

Stres ridicat, lipsa de somn și sedentarismul contribuie desigur la această problemă.

Soluții de rezolvare a problemei de hipercoagulare

În primul rând, cu ajutorul unei interpretări funcționale și integrative a analizei de sânge, se poate determina dacă ești supus acestui risc sau nu. Astfel, trebuie analizate corespunzător: starea fierului, starea glicemică (insulina, glucoza, LDH și hemoglobina glicată), markerii de coagulare a sângelui (cum este fibrinogenul, o proteină produsă de ficat al cărei nivel optim ar trebui să fie între 150-285 mg/dL), nivelul trombocitelor (asociate cu inflamație crescută și trombocitoze) și alți markeri inflamatori, cum ar fi homocisteina și proteină C-reactivă.

Printre strategiile naturale de suport și rezolvare a problemelor de coagulare se recomandă:

  • alimentație antiinflamatoare, fără produse procesate și exces de zaharuri.
  • detectarea din timp a dezechilibrelor în nivelul de fier și glicemic.
  • optimizarea nivelului de vitamina D.
  • consumul de enzime proteolitice: serrapeptaza, nattokinaza.
  • nutrienți antiinflamatori și cu efect anticoagulant: curcumină, resveratrol, quercetin, ghimbir, usturoi, cayenne, gingko biloba, extractul din semințe de struguri.

Am încredere că aceste informații îți vor fi de folos și te vor ajuta să detectezi din timp eventuale probleme de hipercoagulare, pentru a preveni afecțiuni serioase!

Aștept comentariile tale pe pagina noastră de Facebook Hello Sănătate și pe canalul YouTube! Sănătate și pe curând!

Etichete articol:
coagularecurcuminQuercetintrombozevideo
Articolul anterior
Dieta în sindromul ovarelor polichistice – VIDEO
Articolul următor
Infecțiile urinare în anotimpul rece. Remedii naturale – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Sănătate integrativăVideo