Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Alergii de vară – VIDEO

Autor:

Fiecare parte a anului ne aduce câte ceva de care să ne bucurăm, însă sezonul cald vine și cu alergiile de sezon.

Vezi toate articolele despre:
alergieambroziemucegaipoluareumiditatevideo

Despre alergiile specifice verii au vorbit Simona Dragomir și invitata ei, dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competență în apifitoterapie.

Ce alergii se pot dezvolta vara?

Vara, alergiile sunt favorizate de căldură, umiditate excesivă, praf și poluare. Expunerea la acești factori accentuează alergiile și creează medii propice dezvoltării lor. Alergiile în timpul verii pot fi respiratorii (declanșate de flori, graminee, ambrozie sau mucegai) și alimentare (determinate de legumele sau fructele de sezon). Înțepăturile de insecte pot determina și ele reacții alergice, iar soarele poate fi, de asemenea, un factor important în dezvoltarea alergiei la soare în cazul căreia se produce o reacție de fotosensibilizare.

Care este simptomatologia în alergiile de vară?

Printre manifestările care pot apărea se regăsesc simptome care pot fi ușor confundate cu răceala. Simptomatologia respiatorie este marcată de nas înfundat, rinoree apoasă, prurit la nivelul nasului, urechilor, ochilor (rinita alergică poate fi însoțită de conjunctivită alergică), strănut în salve, tuse seacă și, în cazul copiilor, pot apărea iritabilitate, nervozitate, tulburări ale somnului.

Alergia poate fi stabilită și tratată de medicul alergolog, dar se pot face și cure de detoxifiere și desensibilizare cu suplimente naturale. Quercetina este un antioxidant și un bioflavonoid natural cu efect antiinflamator. Quercetin Immune Complex este un produs cu o formulă complexă care întărește imunitatea, are acțiune imunomodulatoare și antialergică. Hidratarea și alimentația sunt și ele foarte importante în lupta împotriva alergiilor. Nu uitați să vă hidratați corect și să consumați mese echilibrate din punct de vedere nutrițional, profitând de legumele și fructele de sezon.

Urmărind emisiunea veți afla ce alergii se pot dezvolta vara, ce simptome specifice pot apărea și cum preveniți și tratați alergiile.

Etichete articol:
alergieambroziemucegaipoluareumiditatevideo
Articolul anterior
Nevoile specifice ale pacientului cu miastenia gravis – VIDEO
Articolul următor
CE și CUM bem vara pentru a ne hidrata? – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo