Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Analgezice naturale

Autor:
Vezi toate articolele despre:
analgeziceantiinflamatoareaspirinăgheara-diavoluluireumatismsalciesfatvideo

Durerile articulare vă pun la grea încercare în zilele mohorâte de toamnă? Simona Dragomir îți arată ce soluții există pentru a calma durerile fără atât de obișnuitele antiinflamatoare! Natura ne pune la dispoziție o gamă întreagă de remedii blânde, dar eficiente în calmarea durerilor.

Știați că binecunoscuta aspirină a fost extrasă din scoarța de salcie? Extractul din scoarță de salcie este folosit, cu succes, și astăzi pentru tratamentul durerilor de spate sau de articulații.

Dacă vă plac mâncărurile condimentate cu turmeric și piper, trebuie să știți că acestea acționează ca adevărate analgezice naturale. O altă plantă cu efect analgezic recunoscut este gheara-diavolului. Această plantă este recomandată adesea pentru tratarea cazurilor ușoare de reumatism și ca adjuvant în entorse și luxații. De asemenea, durerile de cap, de dinți sau diverse nevralgii pot fi calmate cu extracte din gheara-diavolului.

Video transcript

Bun găsit, dragii mei! Astăzi vorbim despre analgezice naturale. Durerile articulare vă pun la grea încercare în zilele mohorâte de toamnă? Există soluții pentru a le calma fără antiinflamatoare nesteroidiene, care aduc o mulțime de efecte secundare.

Natura ne pune la dispoziție o gamă întreagă de remedii blânde, dar eficiente în calmarea durerilor.

Știați, de exemplu, că binecunoscuta aspirină a fost extrasă din scoarța de salcie? În timp, industria farmaceutică a înlocuit formula naturală a aspirinei cu cea de sinteză. Din fericire, compușii naturali din scoarța de salcie, numiți salicilați, își dovedesc în continuare eficiența. Tocmai de aceea, extractul din scoarță de salcie este folosit, cu succes, și astăzi pentru tratamentul durerilor de spate sau de articulații.

Dacă vă plac mâncărurile condimentate cu turmeric și piper, trebuie să știți că acestea acționează ca adevărate analgezice naturale. Cercetătorii afirmă despre curcumină, de exemplu, substanța care conferă gustul și culoarea turmericului, că este cel mai puternic antiinflamator natural. Turmericul și piperul își potențează reciproc efectele, devenind astăzi un cocteil deosebit de puternic contra durerilor.

O altă plantă cu efect analgezic recunoscut este gheara-diavolului. Această plantă este recomandată adesea pentru tratarea cazurilor ușoare de reumatism și ca adjuvant în entorse și luxații. De asemenea, durerile de cap, de dinți sau diverse nevralgii pot fi calmate cu extracte din gheara-diavolului.

Hameiul nu este folosit doar la fabricarea berii. În medicina tradițională, hameiul este recunoscut ca remediu pentru calmarea anxietății și pentru alinarea diferitelor dureri. S-a dovedit că extractul de hamei ameliorează durerea de genunchi sau de șold din osteoartrită ori durerile de spate.

Un alt ajutor natural împotriva durerilor este supa de oase. Medicina chineză folosea supa de oase încă de acum 2500 de ani pentru îmbunătățirea digestiei și pentru redarea mobilității articulațiilor. Ingredientul-minune din supa de oase este colagenul, un compus antiinflamator prin excelență. Când articulațiile încep să trosnească și să vă supere, este clar că aveți nevoie de un aport suplimentar de colagen.

Așadar, când durerile nu vă dau pace, natura vă poate aduce liniște! Pe curând!

Etichete articol:
analgeziceantiinflamatoareaspirinăgheara-diavoluluireumatismsalciesfatvideo
Articolul anterior
Ulei de magneziu
Articolul următor
Când și de ce apare osteoporoza?
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo