Luana Show, Sănătate, Video

Corectarea posturii, eliminarea durerilor – VIDEO

Autor:

Zilnic, la serviciu sau acasă, petrecem foarte mult timp așezați pe scaun. Numărul orelor petrecute în această poziție ar trebui să reprezinte un motiv suficient de întemeiat pentru a conștientiza importanța posturii pe care o avem și care neglijată, în timp, ne poate cauza dureri.

Vezi toate articolele despre:
dureri articulareposturăvideo

Invitatul Luanei din această ediție a emisiunii Luana Show este Mihai Argăseală, expert în recuperare fizică și fitness, care ne va oferi informații cu privire la postură și urmările pe care le are o poziție incorectă adoptată pe termen lung.

Dezechilibre în rândul adolescenților

Postura se dezvoltă odată cu noi, încă din copilărie, iar numărul crescut al dezechilibrelor la nivelul posturii au început să apară odată cu creșterea timpului petrecut pe scaun, pentru munca „de birou. De asemenea, tehnologia a avut o influență semnificativă în afectarea posturii. Timpul petrecut pe telefon sau tabletă este motivul pentru care problemele încep sa apară din ce în ce mai frecvent în rândul copiilor și al adolescenților. Practic, stilul sedentar care te menține într-un loc fix este cauza durerilor de spate și a dezechilibrelor posturale.

Plan de antrenament personalizat

Planul antrenamentului este adoptat în funcție de fiecare individ. Acesta este, practic, principiul de bază după care Mihai Argăseală se ghidează în stabilirea planului. Se realizează o evaluare individuală care stabilește care sunt acele aspecte sau sisteme ale corpului care au anumite defecte. De obicei, oamenii care apelează la aceste antrenamente nu își cunosc suficient de bine corpurile.

Ca să poți începe un astfel de antrenament, ai nevoie de o pregătire prealabilă, să ai corpul bine pus la punct, atât la nivel interior, cât și exterior. Dacă se trece direct la partea fizică și persoana începe să ridice greutăți, s-ar putea să fie ignorate anumite aspecte.

Dacă o persoană care dorește să piardă câteva kilograme are un nivel ridicat de stres, trebuie să se ia în calcul acest aspect în momentul în care se face programul de antrenament. Dacă asupra corpului vor fi puse și alte greutăți fizice, doar se va adauga la acel stres și de aceea este posibil să te îngrași, în loc să slăbești.

Ce presupun exercițiile din antrenamente?

Exercițiile posturale nu sunt dificile de la început, pentru că nu putem supune corpul la un stres atât de mare dintr-o dată. Antrenamentul se împarte în funcție de categoriile sistemului muscular care se împarte în două: tonic și fazic. Musculatura tonică/posturală este acea categorie de mușchi care sunt aproape de coloană sau articulații și au rolul de a susține scheletul, pe termen lung. Sistemul fazic/de forță este responsabil cu acțiunile de scurtă durată, rapide și de intensitate mare (ridicarea unei greutăți). Exercițiile posturale se încadrează în prima grupă de mușchi, pentru că ne referim la sistemul de stabilizare a corpului care menține corpul drept. Exercițiile posturale intervin asupra acestor mușchi, îi întăresc, le dezvoltă rezistența ca să nu mai obosească atât de repede, pentru a putea rezista.

În eliminarea durerilor nu sunt suficiente doar exercițiile posturale. Sunt implicate și sistemul digestiv, cel emoțional, deci corpul trebuie privit în ansamblu.

În cadrul emisiunii, Luana și invitatul său au adus în discuție motivul pentru care apar tot mai multe probleme posturale în rândul adolescenților, factorii de risc pentru aceste probleme ale spatelui, importanța respirației pentru o postură corectă, dar și gestionarea emoțiilor. Tot din emisiune puteți afla cât de mult contează evaluarea personalizată înainte de stabilirea unui program de antrenament sau cum putem obține rezultatele dorite prin efectuarea exercițiilor personalizate.

Dacă doriți să aflați mai multe, puteți viziona emisiunea accesând linkul disponibil la începutul acestui articol.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
dureri articulareposturăvideo
Articolul anterior
Cum să încetinim îmbătrânirea? Stil de viață și suplimente – VIDEO
Articolul următor
Probleme de colecist (vezică biliară)? Iată ce trebuie să știi! – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Luana ShowSănătateVideo