Frumusețe, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Cum să încetinim îmbătrânirea? Stil de viață și suplimente – VIDEO

Autor:

Încetinirea procesului de îmbătrânire este un subiect care ne preocupă pe toți, interes venit din dorința de a fi mereu tineri și de a ne putea bucura de toate plăcerile vieții! Sigur nu putem opri trecerea timpului, dar depinde doar de noi să ne facem viața mai frumoasă și să încetinim procesul de îmbătrânire.

Vezi toate articolele despre:
anti-agingfrumusețetinerețevideo

Despre ceea ce putem face împotriva îmbătrânirii aflăm de la doamna dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competență în apifitoterapie, invitata Simonei Dragomir în această ediție.

Sănătatea și tinerețea celulară

E important să ne păstrăm celulele organismului într-o stare bună de sănătate și să le menținem tinere, fapt realizabil prin atenția acordată stilului de viață și alimentației.  Dacă vrem să ținem semnele de îmbătrânire cât mai departe de noi, trebuie să ținem cont că, odată cu înaintarea în vârstă, metabolismul încetinește, iar necesarul nostru energetic scade. Prin urmare, este recomandat să ne concentrăm asupra aspectului calitativ, nu a celui cantitativ al hranei, mesele noastre fiind mai mici, dar mai dens nutritive.

Nu este recomandat să excludem proteinele de calitate, putem consuma o carne slabă, pește, lactate de tip sana sau chefir, nu lapte dulce. Nivelul lipidelor sănătoase ar trebui să reprezinte  20-30% din totalul caloriilor zilnice, pentru a asigura necesarul acizilor grași și al colesterolului bun.

Hidratarea corectă este un alt element foarte important în încercarea de a ne menține organismul într-o formă bună.  Apa este esențială! De asemenea puteți consuma sucuri naturale, dar ar trebui excluse sucurile acidulate.

Tehnici antiaging

Dr. Ruxandra Constantina subliniază și importanța socializării ca tehnică de prevenire a îmbătrânirii. Rolul socializării este vizibil în cazul celor care trăiesc singuri și a căror stare se degradează mai rapid. E important să ne întâlnim cu oamenii dragi, să petrecem timp cu prietenii sau să facem activități cu copiii sau nepoții. Activitatea fizică este deosebit de importantă pentru un tonus bun al organismului și pentru menținerea mobilității articulațiilor, de aceea este necesar să ieșim la plimbare prin parc. Stimularea creierului este un alt factor esențial în acest proces. Este recomandat să ne ținem mintea ocupată învățând ceva nou și ieșind din rutina zilnică.

Urmărind dialogul dintre Simona și dr. Ruxandra Constantina, puteți afla ce este de făcut pentru a încetini îmbătrânirea, cum să ne adaptăm stilul alimentar, ce suplimente alimentare putem lua, cât de importantă este hidratarea și care sunt tehnicile antiaging!

Dacă doriți să aflați mai multe, puteți urmări emisiunea accesând linkul disponibil la începutul acestui articol.

Vizionare păcută!

Etichete articol:
anti-agingfrumusețetinerețevideo
Articolul anterior
Despre cartofi prăjiți, mujdei și vin fiert – VIDEO
Articolul următor
Corectarea posturii, eliminarea durerilor – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
FrumusețeTrăiește sănătos cu SimonaVideo