Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Cum îți poți repara dinții în mod natural?

Autor:

Te-ai săturat să mergi la dentist pentru orice mică problemă pe care o ai cu dinții? Ce ai spune dacă ți-am propune să îi repari în mod natural? Încearcă cu igienă, alimentație sănătoasă, hidratare și câteva suplimente!

Vezi toate articolele despre:
alimentațiecalciucolagendințiigienă oralămagneziuprobioticeremineralizarevideovitamina D3vitamina K2

Bun găsit! Te-ai gândit vreodată că ai putea să îți repari dinții în mod natural? La fel cum întregul corp se vindecă de la sine dacă primește nutrienții necesari, și dinții se pot remineraliza. Iată ce ai de făcut!

Curăță și periază dinții măcar de două ori pe zi, apoi revizuiește-ți alimentația! Încearcă să consumi mai puțin zahăr, băuturi carbogazoase și cereale pentru că acestea pot duce la apariția cariilor. Consumă în schimb mai multe grăsimi sănătoase și frunze verzi care susțin procesul de remineralizare și nu uita să bei apă! Hidratarea este importantă pentru întregul organism!

Următorul pas este să apelezi la suplimentele ce susțin vindecarea dinților! Noi am numărat 6!

Primul este calciul care este foarte important pentru sănătatea dinților și oaselor. Țesutul osos se regenerează permanent dacă îi este oferită „hrana“ necesară și la fel se întâmplă și în cazul danturii.

Pe locul doi este vitamina D3, una dintre cele mai importante vitamine, implicată în toate funcțiile organismului. Când vine vorba despre sănătatea dinților, vitamina D contribuie la absorbția calciului și la echilibrarea nivelului de minerale în organism.

Vitamina K2 este şi ea importantă în procesul de remineralizare pentru că acționează ca un dirijor de trafic și ajută calciul să ajungă la părțile din corp ce au cea mai mare nevoie de el, precum dinții și oasele.

Al patrulea supliment, magneziul, este esențial pentru formarea structurală a dinților și pentru absorbția eficientă a calciului în organism.

Colagenul, cea mai abundentă proteină din organism, este indispensabil pentru sănătatea dinților și gingiilor. Dantura este formată din smalț, dentină, ciment și os, ce la rândul lor au componente organice și anorganice, iar colagenul este componenta esențială din partea organică a dinților fără de care dinții nu se pot repara.

Al șaselea supliment este capabil să elimine bacteriile ce pot cauza carii și demineralizarea dinților. Este vorba despre probiotice! Așa cum ai grijă de microbiomul intestinal, trebuie să fii atent și la microbiomul oral. Probioticele te pot scăpa de respirația urât mirositoare, reduc simptomele gingivitei, scad inflamația și pot chiar să prevină apariția cancerului oral.

Ca să recapitulăm, pentru sănătatea și remineralizarea dinților ai nevoie și de calciu, vitamina D3, vitamina K2, magneziu, colagen și probiotice.

După ce ai bifat toți pașii, te-ai pus la punct cu igiena orală, ai schimbat alimentația și ai luat suplimente ce contribuie la vindecarea dinților, trebuie să ai răbdare! Așa cum nici cariile nu s-au format peste noapte, nici vindecarea nu va avea loc din senin!

Aveți grijă de voi și de sănătatea dinților voștri! Pe curând!

Etichete articol:
alimentațiecalciucolagendințiigienă oralămagneziuprobioticeremineralizarevideovitamina D3vitamina K2
Articolul anterior
Ieșiți la iarbă verde? Atenție la căpușe!
Articolul următor
Metode inovatoare de diagnostic și tratament al cancerului în 2018
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo