Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Sănătatea sânului la orice vârstă: Afecțiuni, investigații, testări

Autor:

Descoperirea unei formațiuni anormale la nivelul sânilor vine ca o ghilotină în viața oricărei femei, la orice vârstă. Scenariile pe care mintea noastră le construiește în acel moment sunt dintre cele mai teribile. Dr. Simona Filip, medic primar chirurgie generală, invitata Simonei Dragomir la Ziarul de Sănătate, ne vorbește despre cum ne putem menține sănătatea sânilor, indiferent de vârstă.

Vezi toate articolele despre:
cancerfemeisănătatea sânului

Înainte de toate este bine să începem cu o schimbare de perspectivă și să înțelegem că nu orice formațiune ce apare la nivelul sânilor este de natură canceroasă. În plus, și afecțiunile ce țin de zona oncologică pot fi ținute sub control și tratate eficient, mai ales în cazul în care sunt depistate la timp și monitorizate periodic. De asemenea, un alt pas vital în menținerea sănătății sânilor este să înțelegem că, ignorând problema de teama unui diagnostic dur, nu vom fi mai sănătoase. Vom fi doar într-un proces de agravare, în drum spre un tratament ce poate fi tardiv.

Important de reținut!

Controlul de rutină se face lunar, acele autopalpări pe care este bine să le facem în fața oglinzii pentru a putea urmări și diversele modificări în ceea ce privește aspectul sânilor. Perioada ideală pentru realizarea autopalpării este în primele 10 zile după încheierea ciclului menstrual. Atunci sânii sunt mai relaxați, nu există tensiuni care pot face dificil autocontrolul.

Între vârstele 20-40 de ani, controlul de rutină recomandat implică o ecografie anuală. După 40 de ani, schimbându-se textura și compoziția sânului, se adaugă ca tip mai precis de investigație mamografia. Periodicitatea mamografiei este o dată la 2 ani. Desigur, în cazul persoanelor cu risc crescut, medicul poate recomanda aceste investigații mai des sau mai rar.

Acestea sunt doar câteva dintre ideile pe care le veți putea afla direct de la dr. Simona Filip, medic primar chirurgie generală, urmărind materialul video de la începutul acestui articol.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
cancerfemeisănătatea sânului
Articolul anterior
Nimic nu te distruge precum propriile obiceiuri!
Articolul următor
Durerile de oase în sezonul rece: Ce este de făcut?
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo