Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Vrei să fii mai sănătos?

Autor:

Alimentația și mișcarea sunt extrem de importante pentru sănătate! Dar la fel de importantă este și relaxarea! Simona Dragomir îți propune câteva idei de relaxare din care ar fi bine să alegi măcar una pentru fiecare zi a săptămânii. Alege să faci ce îți place și corpul îți va mulțumi!

Vezi toate articolele despre:
imunitaterelaxaresoarevideo

Bun găsit! Vrei să fii mai sănătos? Relaxează-te mai des! Știm cu toții că alimentația și mișcarea sunt importante pentru sănătate, dar avem tendința să ne concentrăm atât de mult pe acești doi factori încât uităm să ne mai și relaxăm.

Atunci când facem lucruri care ne plac, în corp se declanșează eliberarea de endorfine și oxitocină care ne fac mai pașnici, mai calmi, mai fericiți și chiar ameliorează durerile fizice. Există studii care au demonstrat că endorfinele stimulează sistemul imunitar, iar oxitocina poate scădea tensiunea arterială și îmbunătăți felul în care răspundem la stres.

Poate o să spui că e greu să mai faci și lucruri care te relaxează, că trebuie să te împarți între familie, job, cursuri și alte evenimente care apar exact atunci când te aștepți mai puțin. Îți propun să îți treci pe listă măcar o activitate relaxantă pentru fiecare zi! Așa cum îți notezi să plătești facturile, notează-ți și să vezi un film bun sau să începi cartea aia care stă în bibliotecă de când ai cumpărat-o. Am pregătit câteva idei de relaxare, din care poți alege măcar câte una pentru fiecare zi a săptămânii.

Ascultă muzică! Cercetările arată că muzica poate ameliora durerile, reduce depresia și anxietatea, te scapă de stres, scade nivelul de cortizol și crește producția de oxitocină. Muzica este atât de benefică încât există doctori care sfătuiesc pacienții să asculte anumite melodii înainte și după intervenții, pentru a se recupera mai ușor.

Dacă tot asculți muzică, poți să și dansezi! Dansul înseamnă mișcare, iar mișcarea te face mai fericit, te ajută să dormi mai bine, te umple de energie, reduce riscul bolilor de inimă, al diabetului, îți crește imunitatea, speranța de viață și îți îmbunătățește memoria. Muzica preferată și câteva minute de dans pot face minuni pentru starea ta de spirit și pentru sănătate!

Tot pentru a te relaxa încearcă să stai la soare! Expunerea regulată, dar cu măsură, la soare întărește sistemul imunitar, scade tensiunea arterială, îți face inima mai sănătoasă și te ajută să asimilezi vitamina D. Ieși mai des din casă, plimbă-te prin parc, organizează un picnic sau pornește pe un traseu de munte, orice îți place și te determină să stai mai mult la aer și la soare!

Dacă nu ai mereu chef să ieși din casă, uită-te la un film sau la un serial de comedie! Râsul este un medicament extrem de eficient care îți echilibrează mintea și corpul în timp record. Studiile arată că râsul reduce nivelul de stres, stimulează sistemul imunitar și ar putea chiar ajuta pacienții bolnavi de cancer. Din aceeași categorie face parte și joaca. Oricât ar suna de copilăresc, joaca este bună nu doar pentru cei mici, dar și pentru noi, adulții. Adună-ți familia, prietenii și jucați mimă, cărți, orice vă place! Jocurile te scapă de stres, îți dezvoltă memoria și abilitățile de a rezolva diverse probleme. E benefic să dai în mintea copiilor din când în când!

Când te oprești din joacă, mergi la un masaj! Ce poate fi mai plăcut și mai relaxant decât un masaj bun la finalul unei zile încărcate? Masajul te scapă și el de stres, îți dă o stare de bine și chiar s-a constatat că poate stimula sistemul imunitar și reduce inflamația. Când nu mergi la masaj, ieși în oraș! Când interacționezi cu prietenii, colegii, cu familia, te simți mai fericit și ai șanse să trăiești mai mult. Așa că ieși în lume, vizitează-ți familia sau prietenii pe care nu i-ai mai văzut de mult, invită-ți partenerul la o cină romantică, indiferent de vârstă!

Pentru a te relaxa, e de ajuns să faci lucruri care îți plac. Citește, grădinărește, mergi la pescuit, desenează, fotografiază! Alege să faci ce îți place și întreg corpul îți va mulțumi!

Să ne revedem sănătoși și relaxați! Pe curând!

Etichete articol:
imunitaterelaxaresoarevideo
Articolul anterior
Sindromul GAPS: Legătura dintre intestin și problemele psihologice
Articolul următor
Interviu Dr. Ștefan Tiron: Analiza minerală tisulară
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo