Știri

Românii și bulgarii, cei mai înfocați fumători!

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: < 1 minut

România se află în top! Din păcate, nu într-unul care să ne și facă cinste! Head of Programmes la Adam Smith Institute din Londra a anunțat că România şi Bulgaria, raportat la populaţie, au cel mai mare număr de fumători.

Vezi toate articolele despre:
cancerfumatnicotinățigăritutun

La polul opus se află Suedia, cu cea mai redusă rată din Europa. Explicația? Așa-numiții Snus, niște saci mici de tutun umed, care sunt plasați sub buza superioară. Ei au înlocuit astfel, în mare măsură, țigările cu acest produs, care nu creşte riscul de deces din cauza fumatului.

”Produsul nu presupune fumatul propriu-zis și este folosit în Marea Britanie de 200 de ani. Acesta este de 90 de ori mai sigur decât ţigaretele clasice. De asemenea, potrivit cercetărilor, el ajută oamenii să renunţe la fumat definitiv”, a declarat Daniel Pryor, Head of Programmes la Adam Smith Institute, în  cadrul unei dezbateri de specialitate ce a avut loc la Londra.

Totodată, Pryor a precizat că tendinţa oamenilor de a se apuca de fumat este strâns legată de nivelul de dezvoltare şi de educaţie, dar și de sistemele de reglementare în domeniu, ce ar trebui să fie foarte puternice și bine puse la punct în fiecare țară. De asemenea, explică reprezentantul institutului, comparativ cu britanicii, de exemplu, care sunt mult mai conștienți de riscul de a te îmbolnăvi de cancer din cauza fumatului, românii și bulgarii ar trebui să fie mult mai bine instruiți, ”mai ales că printre fumători sunt și foarte mulți minori”.

În România, sectorul tutunului este al doilea mare contribuabil la bugetul de stat, după cel petrolier.

Sursa: news.ro

Etichete articol:
cancerfumatnicotinățigăritutun
Articolul anterior
Vrei să te lași de fumat? Accesează GRATUIT Programul Național STOP FUMAT!
Articolul următor
Reducerea nivelurilor de nitriți și nitrați din carne, în atenția Comisiei Europene

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Știri

Te-ar putea interesa și: