Trăiește sănătos cu Simona, Video

Avantajele radiologiei intervenționale în dializă – VIDEO

Autor:

Funcția rinichilor este aceea de a filtra sângele, de a elimina produșii reziduali, excesul de apă și de lichide de care organismul nu mai are nevoie. Aceste reziduuri catabolice sunt transportate la vezica urinară și eliminate în timpul urinării.

Vezi toate articolele despre:
afecțiuni renaledializărinichivideo

Practic, rinichii sunt cei care fac ca toxinele să ajungă în vezică și apoi să fie eliminate din organism. În momentul în care rinichii își pierd capacitatea de a filtra suficient produșii reziduali, implicit, ei nu-și mai îndeplinesc funcția, iar organismul este suprasolicitat și încărcat cu toxine, acest lucru ducând la insuficiență renală.

Mai multe detalii despre acest subiect aflăm în această ediție marca Hello Sănătate TV, alături de Simona Dragomir și invitatul acesteia, dr. Rareș Nechifor, medic primar radiologie intervențională.

Tratamentul pentru insuficiență renală

Așa cum am specificat deja, insuficiența renală este o afecțiune serioasă a rinichilor și, dacă nu este tratată, poate duce la pierderea vieții. Declanșarea afecțiunii rezultă în urma mai multor cauze, precum diabetul zaharat, glomerulonefrita, administrarea de analgezice pe o perioadă mai lungă de timp, ateroscleroza, afecțiuni ale articulațiilor și mușchilor, prezența calculilor biliari sau poate fi moștenită genetic.

Din păcate, insuficiența renală nu se vindecă, dar poate fi ținută sub control. În prima etapă este indicat să se adopte un regim alimentar, sărac în proteine, simultan cu administrarea unui tratament medicamentos. Dacă tratamentul medicamentos nu dă rezultate, se recomandă dializa sau transplantul renal.

Ce este dializa?

Dializa sau substituția renală este una dintre metodele utilizate în stadiile finale ale bolilor cronice de rinichi. Ea are rolul de a ajuta în eliminarea reziduurilor și a fluidelor pe care rinichii nu mai sunt capabili să le elimine. Un rol implicit al dializei este acela de a menține un echilibru în organism. Prin dializă sunt înlocuite anumite funcții ale rinichilor, fiind o etapă necesară de tratament atunci când rinichii nu mai funcționează normal.

Dializa se realizează cu ajutorul unui aparat

Acest aparat are rolul de a filtra sângele, pentru a elimina toxinele din organism. De aceea, metoda implică modificarea modului de viață al pacientului, pentru că acesta devine dependent de aparatul de dializă. El este nevoit să meargă de două ori pe săptămână la spital, unde petrece aproximativ 4 ore. Este dificil pentru pacient de a urma acestă procedură, deoarece odată începută ea trebuie continuată toată viața.

Însă medicii specialiști în radiologia intervențională au venit în ajutorul pacienților cu o soluție despre care vom afla în emisiunea Hello Sănătate TV, alături de Simona Dragomir și invitatul acesteia, dr. Rareș Nechifor, medic primar radiologie intervențională.

În această emisiune vom discuta despre:

  • Ce este insuficiența renală?
  • Ce este dializa și de ce este necesară pentru pacienți?
  • Care sunt efectele pe termen lung ale dializei la nivelul venelor? Cum își dau seama medicii că există aceste probleme?
  • Care este soluția pentru ca venele să nu aibă de suferit, iar speranța de viață a pacientului să crească?

Vă invităm să vizionați emisiunea, accesând link-ul de la începutul acestui articolul.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
afecțiuni renaledializărinichivideo
Articolul anterior
Cum ne ajută terapia și insuflațiile cu ozon? – VIDEO
Articolul următor
Puterea de autovindecare – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Trăiește sănătos cu SimonaVideo