Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Bolile cardiace la copii: simptome, diagnostic și tratament chirurgical

Autor:

În momentul în care ne dăm seama că există probleme de sănătate la copii ce au legătură cu inima, este bine de știut faptul că aceste afecțiuni sunt înnăscute, adică este vorba despre niște malformații congenitale cardiace. De aceea, încă din momentul în care se formează inima în corpul bebelușului nenăscut, aceasta are probleme, care pot începe să fie simptomatice din primele luni de viață sau chiar după câțiva ani de la naștere.

Vezi toate articolele despre:
afecțiuni cardiaceboli cardiacechirurgie cardiovascularăcopiivideo

Medicul specialist în chirurgie cardiovasculară la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, Dr. Cristian Bulescu, vorbește în emisiunea Simonei Dragomir despre bolile cardiovasculare care pot apărea la copii, dar și despre tratamentul necesar vindecării.

Semne că inima micuțului nu funcționează corespunzător

Începând cu vârsta de o lună, problemele cardiace la copii pot fi detectate în contextul oboselii care apare la aceștia. Mai exact, în momentul în care sunt hrăniți cu lapte, sugarii au dificultăți de respirație și transpiră și mai mult decât atât, aceștia nu iau în greutate sau se îngrașă foarte puțin. Acestea sunt semne că inima are probleme în pomparea sângelui, fapt pentru care sunt necesare investigații făcute din timp, pentru a detecta eventualele anomalii la nivelul acesteia.

Printre problemele care pot apărea în cazul nou-născuților se numără defectul de sept interventricular, care presupune o comunicare anormală între camerele mari ale inimii, adică ventricului stâng și ventriculul drept, dar poate apărea și un defect de sept interatrial, între cele două atrii.

Tratament gratuit medical sau chirurgical

Un aspect important pe care trebuie să îl cunoască părinții este acela că, în cadrul spitalelor de stat, toți copiii pot beneficia de tratament medical sau chirurgical în mod gratuit, asigurat de Casa de Sănătate.

În cadrul acestei emisiuni, subiectele se concentrează pe:

  • Care sunt bolile cardiovasculare cu care se confruntă copiii?
  • Care sunt opțiunile de tratament?
  • Cum putem beneficia de intervenții chirurgicale susținute de casa de asigurări?

Urmăriți întreaga emisiune aflată la începutul articolului, pentru a afla mai multe detalii de la un specialist în tratarea bolilor cardiace la copii.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
afecțiuni cardiaceboli cardiacechirurgie cardiovascularăcopiivideo
Articolul anterior
Cunoaște nutriția funcțională și integrativă
Articolul următor
Medicina regenerativă: Cum ajutăm organismul să rămână tânăr?
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo