Frumusețe, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Medicina regenerativă: Cum ajutăm organismul să rămână tânăr?

Autor:

Ce este frumusețea? Armonie, proporție și funcționalitate. În această emisiune, doamna Dr. Dana Mihaela Jianu, medic primar chirurg plastician, doctor în științe medicale, discută alături de Simona Dragomir despre efectele medicinei regenerative.

Vezi toate articolele despre:
frumusețemedicină regenerativăPRPridurivideo

Medicina regenerativă este un tip de medicină bazat pe grefe de țesut adipos, laser și PRP, ce ajută în procesele de vindecare a cicatricelor post-traumatice, loviturilor, bolilor autoimune, malformațiilor congenitale, dar și în procesele de reîntinerire.

Este important să ne îngrijim de fața noastră și de corpul nostru încă din vreme, când apar primele semne de riduri, de țesuturi relaxate, fapt pentru care se impune să cerem sfaturi chirurgilor plasticieni sau celor care se ocupă de chirurgia plastică regenerativă.

Proceduri cu ajutorul laserului

Medicina regenerativă nu presupune tăieturi, ci procedurile se fac cu ajutorul laserului. Aceasta presupune extragerea unei grefe de țes adipos cu celule stem, apoi utilizarea laserului lipoliză și aplicarea de factori de creștere din PRP, prin injecții. Astfel, se ia grăsimea din zonele dorite, se centrifughează și se condensează și apoi se injectează microgrefa în piele, în orice zonă a corpului, după care se utilizează laserul a cărui temperatură va produce mici arsuri care vor stimula formarea de țesut nou și producția de colagen. Laserul presupune stimularea celulelor responsabile cu metabolismul, cu producția de colagen, care produc regenerarea.

Ce presupune îmbătrânirea?

Îmbătrânirea este un proces ce cuprinde mai multe caracteristici. Scheletul se modifică, oasele se micșorează și nu mai susțin țesuturile, pielea își pierde din elasticitate, tonus. Dacă pielea este prea lăsată, atunci se recurge la eliminarea ei cu ajutorul bisturiului, însă dacă nu este o problemă atât de mare, poate fi utilizată cu succes chirurgia plastică regenerativă.

În cadrul acestei emisiuni, subiectele urmăresc:

  • Ce presupune medicina regenerativă?
  • Când ar trebui să recurgem la proceduri ce țin de medicina regenerativă?
  • Ce alimente sunt necesare pentru a avea o piele hidratată și luminoasă?
  • Ce ar trebui să evităm dacă ne dorim să facem o schimbare în înfățișare?

Urmăriți întreaga emisiune și aflați cele mai importante informații despre medicina regenerativă, de la un profesionist.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
frumusețemedicină regenerativăPRPridurivideo
Articolul anterior
Bolile cardiace la copii: simptome, diagnostic și tratament chirurgical
Articolul următor
Medicina bazată pe efectul plantelor. Punctul de vedere al unui anestezist
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
FrumusețeTrăiește sănătos cu SimonaVideo