Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Cancerul în sfera digestivă. De la factori de risc la intervenții nutriționale – Video

Autor:

Statistic vorbind, în ultimii ani s-a raportat faptul că afecțiunile oncologice se află pe primul loc ca răspândire în rândul populației, alături de bolile cardiovasculare. Informația este îngrijorătoare, dar ce putem să facem în acest sens, pentru sănătatea noastră?

Vezi toate articolele despre:
cancerconstipațiecurcuminsistem digestivvideo

În emisiunea Simonei Dragomir, dr. Ciprian Ene, medic coordonator al Centrului de Medicină Integrativă „Quantum Therapy”, explică mai multe despre cancerele care afectează tractul digestiv, ținând cont de factorii de risc, când vine vorba despre nutriție.

Cauzele cancerului în sfera digestivă – de la toxine la stres

Printre factorii responsabili pentru favorizarea apariției cancerului se numără în primul rând toxinele, metalele grele, pesticidele, chimicalele, toxinele microbiene, dar și stresul, care ne afectează din ce în ce mai mult.

Având în vedere faptul că odată aflate în organism, toxinele „călătoresc“ libere, probleme precum sindromul intestinului permeabil sau dezechilibrul microflorei, alături de disbiozele intestinale, pot reprezenta puncte slabe, prin intermediul cărora infecția se împrăștie mult mai ușor.

Depistarea la timp a cancerului – salvarea vieții

Cunoaștem foarte bine faptul că prevenția este și va fi mereu pe primul loc, în fața tratării. De aceea, este bine de știut că o examinare făcută la timp poate însemna un tratament și o probabilitate de vindecare mult mai mare. Acum, că sistemul medical a evoluat, colonoscopia, o procedură de care le este teamă multor persoane, a devenit o simplă examinare, datorită anesteziei. Prin acest mod, pot fi depistate la timp, atât stările maligne, cât și polipii care se pot transforma în adenocarcinoame.

Aflați mai multe despre cancerul în sfera digestivă, urmărind întreaga emisiune aflată la începutul acestui articol.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
cancerconstipațiecurcuminsistem digestivvideo
Articolul anterior
Când beneficiem de efectele terapiei cu ozon? – Video
Articolul următor
Ce trebuie să știi despre deficitul de magneziu? – Video
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo