Exerciții fizice și sport, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Cauze care ne modifică postura și care ne dau dureri de spate

Autor:

Zi de zi adoptăm diverse poziții ale corpului, fie că stăm la birou, ne uităm la televizor sau stăm în metrou, dar nu mereu adoptăm poziția corectă, care să nu producă mai târziu reacții adverse pentru mușchi și oase.

Vezi toate articolele despre:
dureri articularedureri de spatevideo

Discuția din această emisiune se concentrează pe postură și pe importanța acesteia în prevenirea apariției durerilor de spate, iar invitata Simonei Dragomir, Daniela Ene, dr. fiziokinetoterapeut, vorbește despre aceste aspecte.

Așa cum spune doamna doctor de fiecare dată, durerea este un mesager trimis, care ne semnalează prezența unei probleme asupra căreia este nevoie să acționăm. În acest caz, se accentuează importanța relaxării în timpul nopții și evitarea oricăror factori care pot obosi, inclusiv lumina ledului de la telefon, televizor, care ne activează în loc să ne calmeze.

Seara, înainte de culcare se recomandă mai degrabă plimbările, un masaj relaxant sau o baie caldă, în favoarea exercițiilor sportive, care pot provoca agitație unor persoane care se confruntă cu probleme ale somnului. Este important în același timp să ne hidratăm, să ne hrănim corespunzător, pentru ca pe timpul nopții să ne putem odihni corespunzător. Noaptea, organismul își face o igienă în informații, de aceea se întâmplă să dormim cu o durere și să ne trezim că aceasta a dispărut.

Suplimentele alimentare ajută, dar trebuie administrate în urma unor analize, pentru a fi evitate reacțiile adverse, adică apariția spasmelor musculare.

  • Din ce cauză apar durerile de spate?
  • Cum influențează postura incorectă sănătatea spatelui?
  • În ce măsură ajută suplimentele alimentare în aceste probleme?
  • Ce exerciții sunt recomandate pentru postură?
  • Cum introducem exerciții ușoare în cadrul acelor acțiuni pe care le facem zilnic?

Urmăriți întreaga emisiune aflată la începutul acestui articol și informați-vă despre importanța unei posturi corecte, pentru dumneavoastră și pentru cei mici.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
dureri articularedureri de spatevideo
Articolul anterior
Ziua Mondială a Sclerozei Multiple
Articolul următor
Noi descoperiri științifice în boala Alzheimer
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Exerciții fizice și sportTrăiește sănătos cu SimonaVideo