Frumusețe, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Cele mai noi întrebuințări ale toxinei botulinice – VIDEO

Autor:

Folosirea toxinei botulinice la nivel local permite acțiune doar în locul în care este aplicată, iar aplicarea corectă a acesteia poate aduce rezultate foarte bune.

Vezi toate articolele despre:
antiagingdermatologiedr. Viviana Iordachefrumusețeridurivideo

În această emisiune, Simona Dragomir discută alături de dr. Viviana Iordache, medic specialist dermatolog, despre toxina botulinică, cu beneficiile sale și miturile care îi sperie pe oameni.

Toxina botulinică este ceva toxic?

Cu toate că multe persoane au tendința de a crede că din cauza cuvântului „toxină”, botoxul sau toxina botulinică este ceva toxic, în realitate acest lucru nu este adevărat. Utilizat inclusiv în tratarea unor afecțiuni neurologice și nu numai, acest medicament, aplicat de un medic specialist în mod corect, acționează la nivel local, singura modalitatea fiind cea injectabilă.

Scopul toxinei botulinice este acela de a relaxa mușchii, adică scade contracția musculară pe zona aplicată, dar nu o aduce la imposibilitate totală de contracție, decât în anumite condiții și pe perioade scurte. De aceea, problemele pe care le tratează sunt de exemplu: torticolisul sau gâtul înțepenit, copiii care se nasc cu picior equin sau strâmb, migrenele foarte puternice sau strabismul.

Transpirația în exces poate fi stopată cu ajutorul toxinei botulinice

Există persoane care transpiră în exces, nu numai când este cald afară, dar și în cazul emoțiilor puternice și mai mult, emană un miros neplăcut care poate determina contaminări micotice și chiar excluderea socială. Această transpirație excesivă poate fi prezentă la nivelul axilei, în palme sau în tălpi, iar soluția cea mai eficientă este injectarea cu toxină botulinică, la medicul dermatolog.

Principalele subiecte ale emisiunii urmăresc:

  • Ce este botoxul sau toxina botulinică?
  • Cum se tratează ridurile cu botox?
  • Care sunt diferențele dintre botox și acid hialuronic?
  • Care este vârsta ideală pentru a beneficia de injecții cu botox? Ce contraindicații sunt în momentul în care decidem să apelăm la injecțiile cu botox?
  • În afară de tratamentele estetice, la ce mai este eficient botoxul?
  • De ce injecțiile cu botox ar trebui făcute de medicul dermatolog și nu de cosmeticiene/asistente? Care sunt riscurile unei injectări greșite?
  • Cât de reale sunt miturile de tipul: „este adevărat că îmi cade fața?”, „este adevărat că o să îmi înghețe fruntea?” sau „este adevărat că dacă nu mai fac tratamentul, o să devin dependentă?”, atunci când vorbim despre injecțiile cu botox?

Vă invităm să accesați întregul material video, aflat la începutul acestui articol.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
antiagingdermatologiedr. Viviana Iordachefrumusețeridurivideo
Articolul anterior
Vindecări cu sunete, incantații și posturi – VIDEO
Articolul următor
Cum prevenim infecțiile respiratorii toamna? – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
FrumusețeTrăiește sănătos cu SimonaVideo