Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Legătura dintre alimentație și durerile osteoarticulare

Autor:

Pentru a trăi în armonie este fără doar și poate necesar să înțelegem tendințele și nevoile corpului nostru, mai precis să îl ascultăm și chiar să învățăm să îl cunoaștem.

Vezi toate articolele despre:
alimentațiearticulațiidureri articularevideo

Alături de invitata emisiunii, Daniela Ene, dr. fiziokinetoterapeut, Simona Dragomir discută despre importanța unei alimentații echilibrate asupra declanșării durerilor de spate și de oase.

Supraalimentarea este un aspect care influențează apariția durerilor osteoarticulare, având în vedere faptul că, pe lângă efortul pe care organismul îl depune pentru a desfășura procesul de digestie, se adaugă și acest efort energetic care vine în urma excesului de mâncare. De asemenea, este important de știut faptul că după vârsta de 25 de ani, rata metabolică scade cu 10%, ceea ce înseamnă că pe măsură ce înaintăm în vârstă, este nevoie să ținem cont de cantitatea de mâncare pe care o ingerăm, adică și ea să fie cu 10% mai puțină.

La fel cum ar trebui să se întâmple cu reducerea alimentelor pe măsură ce trec anii, același lucru se aplică și în cazul efortului fizic. De aceea, foarte important este să continuăm să facem mișcare, chiar și atunci când facem activități banale, precum gătitul sau spălatul pe dinți. Importantă este și conștientizarea faptului că toate grupele musculare au nevoie să fie mereu antrenate, pentru a nu se atrofia.

Există alimentele pe care ar trebui să le evităm pentru a întârzia cât mai mult apariția problemelor osteoarticulare, însă înainte de amintirea acestora, ar trebui să le amintim pe acelea care sunt nocive în orice situație. Este vorba despre mâncarea de tip fast-food, mâncărurile prăjite sau zahărul în exces, pe care, din cauza ingredientelor artificiale pe care le conțin, corpul nu le recunoaște și astfel se produce depunerea lor. Legătura cu articulațiile este aceea că există niște structuri în jurul lor, care se dovedesc a fi esențiale în momentul în care ficatul nu mai poate face față, iar în momentul în care mâncăm foarte multe alimente nocive apar inevitabil și durerile osteoarticulare.

În cadrul acestei emisiuni, subiectele discutate se referă la:

  • Ce legătură este între alimentație și articulații?
  • Care sunt alimentele care influențează în mod negativ articulațiile?
  • Cum ar trebui să ne comportăm din punct de vedere alimentar și din cel al mișcării?

Urmăriți întregul material video aflat la începutul acestui articol.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
alimentațiearticulațiidureri articularevideo
Articolul anterior
Boala de reflux gastroesofagian poate fi prevenită
Articolul următor
Cum ne pregătim și ce facem după o intervenție chirurgicală bariatrică?
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo