Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Cum ne pregătim și ce facem după o intervenție chirurgicală bariatrică?

Autor:

Intervenția chirurgicală bariatrică este o metodă utilizată de către persoanele supraponderale, rolul principat fiind acela de a scăpa de kilogramele în plus, dar să nu uităm că sănătatea întregului organism se îmbunătățește în momentul în care greutatea este sub control.

Vezi toate articolele despre:
chirurgie bariatricăobezitateslăbirevideo

În această emisiune, Dr. George Sirețeanu, medic specialist chirurgie generală, specializare în chirurgie bariatrică, discută alături de Simona Dragomir despre procesul de pregătire, dar și cel de recuperare, atunci când vine vorba despre intervenții chirurgicale bariatrice.

Înainte de a face acest pas, oricine ar trebui să înceapă prin adoptarea unor cure de slăbire, iar în cazul în care dau roade, se confruntă cu imposibilitatea de a își menține greutatea constantă și se îngrașă din nou, atunci se pune problema unei intervenții chirurgicale. De aceea, de multe ori, procesul de slăbire/îngrășare poate determina scăderea ratei metabolismului, adică acesta să nu mai facă față, iar dietele să fie ineficiente. În acest proces, creierul se obișnuiește cu stilul de alimentație provocat de diete și de mâncatul excesiv, fapt pentru care se adaptează, pentru a nu suferi șocuri alimentare.

Pentru câteva kilograme în plus, această intervenție chirurgicală nu este recomandată, însă acest lucru se impune pentru persoanele care au obezitate morbidă, adică au indicele de masă corporală peste 40 kg/mp sau persoanelor cu obezitate de gradul 2, adică un indice de masă corporală peste 35 și, în plus, au boli asociate: diabet, tensiune, steatoză hepatică, sindromul apneei în somn.

În cadrul acestei emisiuni, subiectele principale se concentrează pe:

  • Care sunt variantele posibile pe care le putem adopta înainte de a decide să recurgem la o intervenție chirurgicală bariatrică?
  • Care sunt condițiile în care se poate face intervenție chirurgicală bariatrică?
  • Cum ne pregătim pentru intervenția chirurgicală bariatrică?
  • Cum ne comportăm în perioada de recuperare post-intervenție chirurgicală bariatrică?

Dacă vă confruntați cu probleme din cauza kilogramelor în plus și nu știți ce să faceți, urmăriți materialul video din prima parte a acestui articol și informați-vă corect.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
chirurgie bariatricăobezitateslăbirevideo
Articolul anterior
Legătura dintre alimentație și durerile osteoarticulare
Articolul următor
Cum abordăm corect procedurile estetice ale feței?
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo