Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Mișcare la vârsta a treia? Reguli și recomandări – Video

Autor:

Cum merge mișcarea fizică la vârsta a treia? De la o anumită vârstă încep să apară problemele de sănătate. Fie că este vorba despre dureri de spate sau dureri articulare, nu mai este atât de comod pentru toată lumea să facă mișcare și să aibă un stil de viață activ.

Vezi toate articolele despre:
dureri articularefizioterapievârstnicivideo

Alexandru Ilie, fizioterapeut acreditat, cu o experiență clinică de 13 ani, este invitatul Simonei Dragomir la Hello Sănătate TV. Cunoscut ca fiind cofondatorul primului program de fizioterapie asistată online din România, pe care l-a conceput și lansat în timpul stării de urgență de anul trecut, Alexandru Ilie revine cu sfaturi și recomandări pentru persoanele aflate la vârsta a treia, pentru care sportul este mult mai greu de făcut.

Program de mișcare pentru seniori

Pe parcursul vieții, o persoană sănătoasă se bucură de o multitudine de activități, merge pe jos, aleargă, lucrează, stă mult în picioare sau dansează, dar ce se întâmplă când flexibilitatea și mobilitatea nu mai sunt la fel? În general apar durerile, iar de frică să nu pățească ceva, persoanele vârstnice încearcă să stea cât mai mult în casă.

În urma programului de fizioterapie din pandemie care a fost primit cu succes de către public, Alexandru Ilie a mai conceput un program, special pentru cei trecuți de 60 de ani, care au nevoie de exerciții fizice adaptate nevoii lor, care să nu le provoace și mai multă durere.

Exerciții „deștepte” pentru o mobilitate ca la 30 de ani

Programul Restartix pentru seniori este un colac de salvare pentru persoanele care acuză dureri musculo-scheletale, indiferent că au un stil de viață activ sau nu. S-ar putea crede că, dacă o persoană vârstnică lucrează toată ziua în gospodărie, nu mai are nevoie de alt timp de mișcare, însă acest tip de exerciții sunt concepute special pentru a detensiona zonele cu dureri și pentru a oferi confort și stabilitate.

Vă invităm să aflați mai multe, urmărind întreaga emisiune aflată la începutul acestui articol.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
dureri articularefizioterapievârstnicivideo
Articolul anterior
Boala inflamatorie pelvină – cauze emoționale – Video
Articolul următor
Să avem o vară sănătoasă! – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo