Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Să avem o vară sănătoasă! – VIDEO

Autor:

Multă lume își pune întrebarea: soarele este prietenul sau dușmanul nostru? Cu toate că expunerea la soare poate avea și urmări mai puțin plăcute, soarele este prietenul nostru. Cu toate acestea, nu trebuie să facem exces atunci când stăm la plajă.

Vezi toate articolele despre:
arsuri solareinsolațiepieleprotecție solarăsoarevaravitamina D

Vara este un anotimp al bucuriei, dinamismului și căldurii. Doamna Dr. Ruxandra Constantina, medic de familie cu competență în apifitoterapie, prezintă în emisiunea Simonei Dragomir cele mai importante aspecte despre anumite obiceiuri pe care le avem vara, dar și despre ce ar trebui să evităm în anotimpul cald.

Mare atenție la arsurile solare și la modul în care alegem să ne răcorim

Pentru că vara înseamnă soare și căldură, este nevoie să avem grijă la arsurile solare. Avem nevoie de soare pentru reglarea nivelului de vitamina D, dar acesta poate fi dăunător dacă ne expunem mai mult decât este cazul. De aceea, medicii dermatologi spun că chiar și doar 5 arsuri solare avute în perioada copilăriei pot determina apariția cancerului de piele sau melanomului.

Într-o zi caniculară poate fi tentant gândul unei halbe reci de bere, însă adevărul este că alcoolul nu este cel mai recomandat atunci când este prea cald. În același capitol se încadrează și băuturile energizante și tutunul, care oferă falsa impresie de rezistență și eliberare în fața căldurii și care pot provoca chiar boli cardiovasculare sau accident vascular.

Sinteza de vitamina D și orele „interzise” de stat la plajă

Cunoaștem faptul că vitamina D este supranumită vitamina soarelui și tocmai de aceea trebuie să profităm de lunile de vară, pentru a ne lua cantitatea necesară. Totuși, există acel interval, între orele 10 și 16, când soarele este atât de puternic încât poate să ne facă mai mult rău decât bine, mai ales la nivelul pielii. Problema este că tocmai între acele ore putem sintetiza o cantitate mare de vitamina D, însă, dacă ne plimbăm în jur de 10-15 minute, nu este atât de dăunător, spre deosebire de ore întregi petrecute în bătaia soarelui.

Vă invităm să vă pregătiți de concediu urmărind întreaga emisiune aflată la începutul acestui articol.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
arsuri solareinsolațiepieleprotecție solarăsoarevaravitamina D
Articolul anterior
Mișcare la vârsta a treia? Reguli și recomandări – Video
Articolul următor
L-teanina: un aminoacid unic – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo