Pastila cea bună, Sănătate, Video

L-teanina: un aminoacid unic – VIDEO

Autor:

L-teanina este un aminoacid care afectează impulsurile nervoase din creier și eliberarea de neurotransmițători, inclusiv GABA. Este cunoscut ca anxiolitic natural, deoarece poate avea un efect calmant, sedativ asupra corpului și minții, fără a vă da stări de somnolență.

Vezi toate articolele despre:
ceai verdel-teanină

Majoritatea oamenilor nu obțin teanină din dietele lor, deoarece nu este disponibilă în multe alimente Este un aminoacid unic, deoarece nu este folosit pentru a forma proteine – spre deosebire de mulți alți aminoacizi, și nu este folosit pentru a produce enzime. Cele mai bune surse de L-teanină din dietele noastre sunt ceaiul verde, negru și alb, dar pentru că majoritatea oamenilor nu consumă zilnic cantități foarte mari de ceai, suplimentele cu l-teanină pot fi benefice.

După cum vom discuta mai jos, consumul de ceai și administrarea de suplimente cu L-teanină vă pot ajuta să reduceți efectele stresului, să protejați creierul, să susțineți sistemul cardiovascular și multe altele.

Ce face L-teanina pentru tine?

Este utilizată pentru a ajuta la prevenirea și tratarea afecțiunilor, inclusiv:

  • Anxietate, depresie și alte tulburări legate de dispoziție/ Insomnie și probleme de somn /Pierderea cognitivă, demența și boala Alzheimer /Accident vascular cerebral/ Hipertensiune / Schizofrenie
  • Poate ajuta la îmbunătățirea efectelor medicamentelor utilizate împotriva cancerului.

L-teanina și glutamina: diferențe și asemănări

L-teanina și aminoacidul glutamină sunt similare din punct de vedere structural, dar au efecte și beneficii diferite. Ambele pot susține nivelul general de sănătate mintală și energie, dar teanina este mai capabilă să acționeze ca un calmant natural al stresului. Glutamina este unul dintre cei 20 de aminoacizi naturali din proteinele dietetice și este cel mai abundent aminoacid din sânge, reprezentând 30% până la 35% din aminoacidul azotat din sânge.

Glutamina este necesară pentru a produce neurotransmițătorul numit glutamat. Glutamatul este considerat un neurotransmițător de excitare, dar L-teanina se leagă de aceiași receptori din creier ca glutamatul și, prin urmare, are efecte inhibitoare opuse.

Este L-teanina la fel ca și cofeina?

Nu – cele două sunt diferite, deși ambele se găsesc în băuturi, inclusiv ceai verde. Deoarece L-teanina tinde să promoveze relaxarea, în timp ce cofeina promovează vigilența, cele două au efecte opuse, dar complementare. Cu toate acestea, studiile sugerează că atât L-teanina, cât și cofeina pot avea efecte benefice asupra stării de spirit atunci când sunt utilizate în mod adecvat.

L-teanina poate crește și undele cerebrale alfa – care sunt asociate cu mecanisme de atenție selectivă, excitare și vigilență mentală.

De ce este bună L-teanina pentru somn?

Mai ales pentru că ajută la reducerea stresului și anxietății, care vă pot ține treaz noaptea.

Unii oameni aleg să ia L-teanină și melatonină împreună pentru a ajuta la somn. O doză obișnuită este de aproximativ trei miligrame de melatonină înainte de culcare, luată cu 100-200 miligrame de L-teanină. Cele  două substanțe pot acționa împreună pentru a reduce stresul și pentru a ajuta la calitatea somnului.

Din fericire, nu am povestit fără să ofer și o soluție la îndemână: vă pot recomanda noul supliment de la Zenyth, L-Theanine 100 mg, extract de Ceai-verde cu 98% l-teanină. Este 100% natural și face tot ceea ce ați ascultat mai devreme. Așadar, pe lângă multe alte metode binevenite în aria anti-stres și relaxare, să aveți aproape acest flacon minune, ce poate interveni la orice oră din zi și din noapte, pentru a vă face bine.

Etichete articol:
ceai verdel-teanină
Articolul anterior
Să avem o vară sănătoasă! – VIDEO
Articolul următor
Puterea sportului și a familiei – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Pastila cea bunăSănătateVideo