Trăiește sănătos cu Simona, Video

Pierderea gustului și mirosului în infecții respiratorii – VIDEO

Autor:

Pierderea gustului și mirosului au fost foarte des întâlnite în ultimii 2 ani și sunt simptome recunoscute ca fiind specifice infectării cu virusul SARS-CoV-2. Totuși specialiștii ORL susțin că această simptomatologie poate fi întâlnită și în oricare altă infecție respiratorie.

Vezi toate articolele despre:
gustinfecții respiratoriimirossimptome

Invitata Simonei Dragomir din această ediție, dr. Violeta Melinte, medic specialist ORL, ne vorbește despre pierderea gustului și mirosului în infecțiile respiratorii.

Ce sunt infecțiile respiratorii?

Cu toții am răcit măcar o dată în viață. Infecțiile respiratorii sunt așa-numitele răceli, pot fi date atât de virusuri, cât și de bacterii. Cele virale sunt ușoare și se manifestă prin strănut, tuse, secreții nazale. Pot fi de diferite forme, mai grave sau mai ușoare, iar cele bacteriene, de obicei, merg cu forme mai complicate și întotdeauna trebuie identificată bacteria care determină această infecție respiratorie. Tocmai pentru a se administra tratamentul corespunzător care se stabilește în urma exudatului nazal sau faringian.

Cât de contagioase sunt infecțiile respiratorii?

Sunt contagioase toate infecțiile respiratorii virale, predominant între copii, în colectivitate, în spațiile aglomerate. În primul an de colectivitate, organismul își face imunitate naturală, iar pe măsură ce trece timpul, copiii se îmbolnăvesc tot mai rar.

Cum este influențat gustul de miros?

Studiile raportate în ultima perioadă au avut ca subiecți pacienți care s-au prezentat cu lipsa gustului și a mirosului după Covid-19 sau alte infecții respiratorii. În momentul în care au fost testați, s-a descoperit că funcția lor gustativă este perfect funcțională, prin urmare, totul se datorează lipsei mirosului. Mirosul are două căi: ortonazal (când mirosim prin nas), iar în momentul în care mâncăm, aromele sunt percepute retronazal, adică prin spatele nasului. Prin urmare, nemaiavând miros, pacientul nu mai percepe aroma, ci doar gusturile de bază (dulce, sărat, amar, acru).

Urmărind emisiunea veți afla ce sunt infecțiile respiratorii, cât de contagioase sunt, care sunt factorii de risc care pot determina aceste infecții, dar și cum ne putem da seama că avem o infecție respiratorie. Ce se poate întâmpla dacă infecțiile respiratorii nu sunt tratate corespunzător, ce tip de tratament este potrivit, dar și dacă putem preveni în vreun fel infecțiile respiratorii sunt, de asemenea, subicte abordate.

Dacă doriți să urmăriți integral emisiunea, o puteți face accesând link-ul disponibil la începutul acestui articol.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
gustinfecții respiratoriimirossimptome
Articolul anterior
Postul Paștelui – apropiere de Dumnezeu – VIDEO
Articolul următor
De Ziua Femeii, despre vârstele femeii – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Trăiește sănătos cu SimonaVideo