Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Semne ascunse ale deficitului de magneziu – VIDEO

Autor:

Magneziul este un mineral ce joacă un rol important în organismul nostru, însă nu multă lume se preocupă de suplimentarea corectă a acestuia. De fapt, se pare că un procent de 80% din populație se confruntă cu deficit de magneziu.

Vezi toate articolele despre:
magneziusistem muscularspasme muscularevideo

În această emisiune, Maria Varga, nutriționist dietetician, discută alături de Simona Dragomir despre modalitățile prin care putem detecta deficitul de magneziu, totodată recomandând suplimente de care cu toții avem nevoie.

Cum detectăm faptul că avem deficit de magneziu?

Cea mai ușoară modalitate prin care ne putem da seama că organismul nostru are nevoie de magneziu este să observăm dacă avem de-a face cu spasme musculare, cârcei sau crampe. În general, cei mai mulți oameni asociază acest lucru cu lipsa de calciu, motiv pentru care li se contractă și mai mult musculatura. În realitate, corpul are nevoie de magneziu, pentru că acesta facilitează relaxarea musculară, scăpându-ne de secundele dureroase pe care le pot provoca crampele sau cârceii.

Mai mult, în afară de durerile musculare, simptomele specifice deficienței de magneziu sunt asociate cu dureri premenstruale, dureri de cap care pot evolua la neplăcutele migrene. În cazul durerilor premenstruale, problema este dată de nivelul de estrogen care suferă o creștere în acea perioadă, care la rândul lui favorizează eliberarea calciului și implicit o scădere a magneziului. De asemenea, iritabilitatea, nervozitatea, senzația de „ceață în creier” sau capacitatea slabă de concentrare sunt tot simptome asociate cu un nivel scăzut de magneziu

Cum administrăm magneziul și prin ce modalități?

Magneziul poate administrat și în timpul mesei, dar se recomandă între mese, pentru că are nevoie de acid clorhidric pentru ca absorbția să poată avea loc. Dimineața se administrează prima doză, apoi după amiaza și eventual încă o doză seara, pentru persoanele care sunt obosite sau nu au suficientă energie. Este bine de știut faptul că magneziul luat în cantitate mare poate avea efect laxativ.

Produsele recomandate de către doamna doctor sunt de la firma Zenyth, fiind compuse din ingrediente de cea mai bună calitate:

Subiectele discutate în emisiune urmăresc:

  • Care este rolul magneziului în organism?
  • Cum ajută magneziul în perioadele de creștere și în sarcină?
  • Care sunt cele mai importante semne ale deficitului de magneziu?
  • Care este legătura dintre magneziu, calciu și vitamina D?
  • De unde ne putem lua doza necesară de magneziu?
  • Care sunt cele mai indicate suplimente cu magneziu?

Vă invităm să urmăriți întreaga emisiune aflată la începutul acestui articol.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
magneziusistem muscularspasme muscularevideo
Articolul anterior
Feminitatea ca atribut al tinereții – VIDEO
Articolul următor
Cum prevenim tulburările de circulație? – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo