Trăiește sănătos cu Simona, Video

Stresul și durerile musculare și articulare

Autor:

Care este legătura dintre stres și predispoziția la durerile musculare și articulare? Cum afectează munca la birou, situațiile stresante, grijile și problemele de peste zi coloana vertebrală și ce ar trebui să facem pentru a ne bucura cât mai mulți ani de o musculatură și de articulații fără probleme, aflăm la Hello Sănătate TV.

Vezi toate articolele despre:
dureri articulareinflamațiestresvideo

„Ne omorâm prietenul și rămânem cu dușmanul”, spune domnul doctor Vasile Druță, medic primar chirurgie și ortopedie, cu privire la abordarea durerilor musculare și articulare. Acesta accentuează importanța de a ne îngrii de problemele de sănătate care apar, de a merge la un specialist care să ne ajute și de a nu lăsa chiar și cele mai mici dureri să preia controlul, pentru că orice articulație poate suferi degradări treptate, iar în cazul unui efort mai mare să cedeze.

Invitatul Simonei Dragomir discută despre care sunt beneficiile unui program zilnic în care să facem sport cel puțin 10 minute asupra bunei funcționări a mușchiilor și articulațiilor, cum putem preveni și trata modul în care stresul și munca la birou fără pauze afectează mobilitatea și cum „durerea este prietenul nostru”, pentru că ne transmite faptul că organismul are nevoie de atenție.

Răspunzând la întrebările din comentarii ale publicului, domnul doctor Vasile Druță a accentuat importanța:

  • Talonetelor ortopedice personalizate – piciorul stâng este diferit față de piciorul drept și este nevoie ca atunci când călcăm și stăm foarte mult în picioare, să o facem corect.
  • Încălțărilor comode – piciorul are nevoie să stea cât mai comod și să se poată călca pe toată talpa.
  • Rutinei de sport – trebuie structurată astfel încât să nu existe dureri, ci mai degrabă un program mai ușor, dar repetat zilnic, chiar dacă apare febra musculară.
  • Pauzelor la locul de muncă – atunci când ne aflăm la locul de muncă este bine ca la un interval de una-două ore să facem pauze de câte 10 minute, în care să ne mișcăm mâinile și picioarele și să ne dezmorțim.
  • Discuției cu un doctor specializat – chiar și în cazul unor dureri ușoare a mușchilor sau articulațiilor, este important să apelăm la un specialist și astfel putem preveni posibilele urmări grave.

Urmăriți materialul video de mai sus pentru a afla cele mai importante aspecte cu privire la sănătatea musculară și a articulațiilor.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
dureri articulareinflamațiestresvideo
Articolul anterior
Fitoterapia, fitocanabinoizii și acupunctura antistres
Articolul următor
„Frumusețea va salva lumea“
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Trăiește sănătos cu SimonaVideo