Frumusețe, Luana Show, Video

Anticelulitice vs Celulită! Cine învinge?

Autor:

Există foarte multe idei preconcepute în zilele noastre: ce trebuie să mănânci, ce trebuie să bei, ce sport să practici etc., toate trecute printr-un filtru al cutumelor, al tradițiilor sau vorbelor înțelepte din bătrâni. Însă nu toate sunt adevărate și nici nu au o bază reală în practică. Tocmai de aceea, atunci când afli o informație trebuie să o verifici cu ajutorul mai multor surse.

Vezi toate articolele despre:
celulităfrumusețeLuana IbackaSODvideo

Celulita, de exemplu, a generat mituri și legende, o întreagă industrie în ceea ce privește abundența de produse anticelulitice. Și totuși… nu este clar cum apare și cum dispare. Celulita reprezintă o modificare la nivelul pielii ce apare cel mai adesea după pubertate, la fete. Felul în care se prezintă celulita este prin apariția unor adâncituri și formațiuni nodulare subcutanate.

Celulita este cauzată de către grăsimea subcutanată dintre fibrele țesutului conjunctiv, ce conduce la crearea aspectului de coajă de portocală. Cantitatea totală de grăsime din corp, vârsta și predispoziția genetică vor determina dacă vei fi sau nu afectată de celulită.

Odată cu debutul vieții sexuale, femeile încep să folosească anticoncepționale. Mulți medici susțin legătura dintre celulită și anticoncepționale. O explică și prin faptul că un astfel de tratament duce, în timp, la o fragilitate crescută a vaselor capilare, favorizând neplăcuta situație. Dacă tratamentul este însoțit și de o alimentație nesănătoasă sau de lipsa mișcării, relieful inestetic al pielii nu va întârzia să apară. Alți specialiști susțin că deshidratarea generează celulita. Deci, băutul apei ar îmbunătăți aspectul celulitei.

Fals. Aceasta nu va rezolva starea celulitei. Cele mai multe dintre noi suntem mai deshidratate decât am crede, iar pielea este cea care are de suferit cel mai mult, întrucât apa circulă în principal – prima dată către organele interne. Bând mai multă apă în acest scop, umflăturile de sub piele pot face ca celulita să arate și mai rău. Sfat: în contextul apei, începeți să vă periați corpul de 3 ori pe săptămână, sub apa de la duș și masați în direcția inimii pentru a intensifica drenajul limfei și circulația generală.

Este ideal să faci exerciții aerobe și de rezistență, incluzând dans, ciclism, abdomene, genuflexiuni și să termini cu o sesiune de stretching.

Dieta sănătoasă nu are nici ea mare legătură cu celulita. Mai degrabă acizii grași esențiali, cum ar fi Omega 3 și Omega 6 sunt antiinflamatori și reduc tendința celulelor de a se lipi una de cealaltă.

Stilul de viață, dieta, exercițiile fizice, periajul și masajul corpului cu produse care conțin extracte marine, cafeină sau ulei de ienupăr ar trebui să fie o prioritate pe lista luptei cu celulita. Stresul cauzează schimbări hormonale care îți pot afecta și ele pielea. Cortizolul, hormonul stresului, poate crea subțierea pielii și conduce la depozitarea grăsimii. Fumatul poate înrăutăți aspectul celulitei în condițiile în care nu mai permite nutrienților să pătrundă în piele și inundă organismul cu toxine. Acestea au un efect extrem de nociv asupra elasticității pielii, cauzând astfel celulita și creând riduri sau piele lăsată prematur.

În concluzie, ai auzit lucruri noi, dar multe îți sună cunoscut. Așa că… Cele rele să se spele, cele bune să se adune!

Produsul S.O.D. & Collagen Complex de la Zenyth conține SOD B Dimpless® – o sursă naturală de superoxid dismutază extrasă din pepene galben, cu o concentrație de 12.000 UI/g. Aceasta are acțiune dovedită clinic în reducerea celulitei vizibile de pe coapse. Produsul acționează împotriva principalelor cauze ale apariției celulitei, respectiv fibrozarea fibrelor de colagen și hipertrofia celulelor adipoase.

Etichete articol:
celulităfrumusețeLuana IbackaSODvideo
Articolul anterior
Prof. Dr. Gh. Mencinicopschi: Tot ce trebuie să știm despre rezistența la insulină
Articolul următor
Despre durerea de spate și cauzele ei
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
FrumusețeLuana ShowVideo