Luana Show, Nutriție, Video

Consumați suplimente alimentare în cunoștință de cauză!

Autor:

De-a lungul timpului, în jurul suplimentelor alimentare, s-a ţesut o adevărată controversă. Unii experţi afirmă că suplimentele sunt o risipă de bani, în vreme ce alţii avertizează asupra potenţialelor pericole pe care le presupun acestea. Nu înseamnă că oamenii ar trebui să se teamă să ia suplimente, vitamine și minerale.

Vezi toate articolele despre:
Luana Ibackasuplimente alimentarevideovitamine

Dacă sunt luate la dozajul corect, de la un brand autorizat, acestea sunt în folosul nostru. Zeci de suplimente alimentare sau nutritive intră însă anual pe piaţa din România, fără nici un fel de autorizaţie. Ați auzit poate povești cu domnișoare care au primit prin poştă produsul minune pentru slăbit și au ajuns ulterior la spital. Evident că acest tip de produs nu este notificat, evident că se vinde în online, evident că este însoţit de menţiuni de sănătate neautorizate, drept pentru care sunt în faza ilegală. Nu putem spune că sunt periculoase, dar putem spune că, neavizat, consumatorul se poate confrunta cu efecte secundare.

Anumite substanțe pot deveni toxice

Un alt lucru care merită menționat este faptul că oamenii înghit tot felul de produse cu gândul că, chiar dacă nu fac bine, nu pot face rău, întrucât suplimentele au în conținut extracte naturale. Ceea ce este greşit. Anumite substanțe pot deveni toxice pentru organism dacă depășesc doza maximă admisă sau dacă se asociază cu alte medicamente și de aceea ar trebui sa fie consumate doar în anumite condiții și la recomandarea specialiștilor (medici specialiști diabet, nutriție, boli metabolice, nutriționiști, farmaciști). Suplimentele nutritive nu substituie o alimentaţie completă şi se prescriu doar când este nevoie de ele.

Vitaminele și mineralele, de exemplu, sunt substanțe care sunt necesare bunei funcționări a organismului. Nu au rol energetic, dar intervin ca și catalizator în anumite reacții biochimice. Ele nu pot fi sintetizate de către organism și, de aceea, trebuie aduse din exterior prin hrană sau suplimente nutritive. Se comercializează cel mai frecvent sub formă de preparate complexe ce conțin ambele substanțe (vitamine și minerale), în diferite proporții.

Acizii grași esențiali reprezintă o altă categorie de substanțe cu rol metabolic și structural care nu pot fi sintetizați de către organismul uman. Dintre aceștia, cei mai cunoscuți și comercializați sunt acizii grași polinesaturați Omega 3, obținuți în principal din uleiul de pește. Rolul benefic al acizilor grași Omega 3 este dovedit în ceea ce privește scăderea trigliceridelor serice, reducerea inflamației, protecția cardiovasculară. Doza minimă general recomadată este de 500 mg /zi.

Folosește recomandarea specialiștilor

Ceea ce poate un om raţional să facă este să aibă o existenţă echilibrată, să mănânce de toate, să se hidrateze instinctiv, să bea cu măsură alcool și cafea, să facă mişcare zilnic şi să fie autodidact. Pentru mai mult, apelează la medici și abonează-te la site-uri de specialitate.

Medicina adevărată nu este gratuită și nici nu se face pe internet. Cel mai bine este să plătesti abonamente la reviste medicale sau să participi la evenimente organizate de instituții acreditate.

Pastila cea bună este un produs jurnalistic educațional și motivațional. Suplimentele nutritive nu substituie o alimentaţie completă şi se prescriu doar atunci când este nevoie de ele.

Etichete articol:
Luana Ibackasuplimente alimentarevideovitamine
Articolul anterior
Există beneficii în apa alcalină?
Articolul următor
Vrei să fii atractiv și să îți păstrezi relațiile?
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Luana ShowNutrițieVideo