Luana Show, Psihologie, Video

De la deprimare la extaz, prin comunicare

Autor:

Tot ceea ce este important în viață este determinat de felul în care comunicăm. Calitatea vieții, a anturajului sunt datorate calității comunicării. Oamenii buni și succesul se duc acolo unde cuvintele și exprimarea sunt impecabile.

Vezi toate articolele despre:
comunicaredepresiedeprimareLuana Ibackarhodiolavideo

Cuvintele nu sunt doar combinaţii de sunete ce ies pur şi simplu din gura noastră şi se pierd în eter… Cuvintele au o putere adevărată pe care nu am fost învăţaţi să o conştientizăm, să o simţim şi să o onorăm aşa cum se cuvine. Nu te mira când cineva care vorbește despre boli încontinuu este bolnav sau ipohondru, cum nu te mira nici privind către marii oratori care au schimbat mentalități prin puterea discursurilor lor.

Cum comunicăm? Ceea ce avem în minte, ceea ce ne imaginăm, ceea ce spunem în sinea noastră se vede în exterior prin expresia chipului, prin folosirea mușchilor feței și corpului, abia apoi prin ceea ce spunem. De aceea, noi, jurnalistii, când scriem, transmitem într-un fel mesajul și într-un alt fel atunci când ne și vedem.

Hrănește-te cu cuvinte de putere!

Deseori suntem prinși în capcana de a crede că alții au un har aparte, pe care noi nu îl avem și de aceea ei reușesc să se facă înțeleși și atractivi. Dar dacă stai să urmărești esențialul, observi că un singur lucru îi unește pe cei pe care-i admiri: sunt impecabili în tot ceea ce spun, limbajul corpului susține discursul și sunt oameni care acționează! Marii învăţaţi spuneau mereu: înainte de a vorbi, ia-ţi câteva momente să te gândeşti la ce vei spune, la cum anume vei formula și la impactul pe care îl vei avea asupra interlocutorului. Însă la nervi și supărare, de obicei uităm de acest sfat şi descărcăm din gunoiul nostru mental asupra celuilalt, uitând de câte comori zac în noi. Mai sunt situațiile în care cuvintele sunt exagerate sau mincinoase. Cuvintele folosite pentru înşelare, manipulare, influenţare sunt în dezacord cu energia verticală a sufletului. De aceea, mai devreme sau mai târziu, ele se vor întoarce împotriva vorbitorului.

Puterea de comunicare o putem observa zilnic în filme sau cărți, melodii sau postări pe Facebook. Nivelul măiestriei fiecăruia în comunicare reprezintă un nivel de succes în relații, profesie, familie. Să spun acum că prima persoană cu care trebuie să știi să comunici ești chiar… TU? De la distanță, toți observă dacă ești autentic. De aceea spun că deprimarea sau extazul tău sunt creații proprii, originale și, deseori, nu pot fi mascate de cuvinte.

Autodisciplină în comunicare

Când pui tristețe în voce, când lași umerii și bărbia în jos, deprimarea este garantată! Când schimbi tonul comunicării interioare, când conținutul dialogului tău interior se schimbă autentic, exprimarea ta va avea energia potrivită. E ca la film. Regizezi scena cum îți dorești, modifici lumina, mesajul, tonul.

Hrănește-te, așadar, cu cuvinte de putere, alese bine și conforme cu starea ta sufletească. Îndepărtează în mod cât mai firesc modelele negative și stresul social, pune auto-disciplină în comunicare, pentru a vorbi cu respect și gentileţe despre orice și oricine. Pastila cea bună de azi îți spune că pentru a fi în formă, concentrat și focusat, înseamnă să alegi tot ce este mai bun, natural și pur!

Starea de bine cu Rhodiola se ține! Zenyth îți recomandă Rhodiola, supliment alimentar natural, pentru combaterea anxietății, deprimării și susținerea stării de bine. Produsul Rhodiola este disponibil pe site-ul zenyth.ro și în farmaciile și magazinele naturiste partenere.

Etichete articol:
comunicaredepresiedeprimareLuana Ibackarhodiolavideo
Articolul anterior
Hormonii și relațiile de dragoste
Articolul următor
Ce poţi face pentru a-ți înțelege și controla emoțiile?
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Luana ShowPsihologieVideo