Luana Show, Psihologie, Video

Despre minciuni și înșelăciuni

Autor:
Vezi toate articolele despre:
Luana Ibackapsihologierelațiistres

Pe oricine ai întreba îți va povesti cu lux de amănunte cel puțin un moment dureros în care a simțit pe pielea lui efectul pe care minciuna îl are într-o interacțiune. Desigur, își va aduce aminte mai puțin alte momente în care a fost la rândul lui protagonistul și regizorul unui scenariu ce are mai puțin legătură cu realitatea exterioară decât are cu cea interioară.

Tendința de a modifica realitatea pentru a fi în avantajul nostru este ceva ce putem observa, de multe ori, chiar de la copii și vom constanta că este în foarte strânsă legătură cu teama de pedeapsă, de consecințe de orice fel, fie că vorbim despre pierderea unui beneficiu, a unei relații, a unei imagini despre sine sau despre cei din jur. De asemenea, unele dintre cele mai fine și elaborat construite minciuni sau înșelăciuni sunt cele pe care le aplicăm propriei persoane, cele care ne protejează, mai mult sau mai puțin conștient, la rândul lor, de realitate.

Prin urmare, de ce simțim nevoia să modificăm realitatea prin minciuni sau înșelăciuni? Ce se află în spatele unei astfel de decizii și cât este de conștient un astfel de demers? Care sunt beneficiile pe care le aduce minciuna? Ce facem când minciuna devine patologică?

Acestea sunt subiectele pe care le veți putea urmări abordate pe larg în cadrul emisiunii Luana Show, alături de Puiu Eduard, psiholog clinician. Pentru a face acest lucru, accesați materialul video de la începutul acestui articol!

Etichete articol:
Luana Ibackapsihologierelațiistres
Articolul anterior
Remedii naturale pentru imunitate, în contextul COVID-19
Articolul următor
Ce faci dacă te-ai accidentat când faci sport?
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Luana ShowPsihologieVideo