Coronavirus, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Remedii naturale pentru imunitate, în contextul COVID-19

Autor:

Venirea anotimpului rece ne găsește, la fel ca începutul de an, într-o stare de tensiune și incertitudine, trăiri cât se poate de normale în situația generată de coronavirus pe care o traversăm. Lumea medicală face însă eforturi susținute pentru a aduce un plus de lumină în ceea ce privește modalitățile de prevenție și tratament cât mai sigure.

Vezi toate articolele despre:
coronavirusCOVID-19echinaceaGripăimmunohelpimunitateQuercetinracealavitamina Cvitamina D

Despre modalitățile naturale de prevenție și tratament în gripe și răceli vorbim cu dr. Anca Mihalcea, medic specialist geriatrie-gerontologie, cu competență în homeopatie, invitata Simonei Dragomir la Ziarul de Sănătate. Pentru a urmări întregul material, vă invităm să accesați clipul video de mai sus.

  • Una dintre vedetele naturale recomandate în prevenție și tratament din ce în ce mai mult este Quercetina, un bioflavonoid, un antioxidant de tipul resveratrolului, ce are un rol semnificativ în stoparea multiplicărilor virale. Acest remediu natural a fost cunoscut publicului larg în contextul pandemiei, însă studiile și utilizarea lui în alergii și în orice tipuri de infecții virale nu este deloc nouă.
  • Quercetina se bucură de un efect accentual dacă este administrată împreună cu vitamina C. O schemă bună de prevenție implică quercetina, vitamina C, vitamina D și zincul. Având în vedere rolul antialergic al acestui remediu natural, este foarte potrivit în prevenție și tratament pentru cei care suferă de rinite cronice. Aceștia tind să dezvolte simptome mai accentuate care se remit mai greu.
  • Și persoanele care suferă de sinuzită cronică se confruntă cu probleme mai pregnante în perioada gripelor și răcelilor. Cure recurente lunare, de 10 zile, cu ImmunoHelp, folosirea enzimelor digestive independent de mese, pentru efectul lor antiinflamator, și echilibrarea florei microbiene la nivelul mucoaselor prin folosirea probioticelor sunt câteva dintre măsurile ce pot fi luate.
  • Persoanele care suferă de boli autoimune au nevoie de un regim de îngrijire ușor diferit. O cură de prevenție cu vitamina D și seleniu este foarte folositoare. Și quercetina este un remediu bun, atât ca prevenție, cât și ca tratament, fără să intervină în cursul afecțiunii cronice autoimune. În ceea ce privește zincul, acesta trebuie să fie consumat cu precauție, cure de 10 zile pe lună, fără a fi depășită doza de 10-15 mg.
  • Un alt foarte bun antiviral mai puțin cunoscut este L-Lysine. Acesta este un foarte bun antiinflamator și antiviral ce ajută și în cazul infecțiilor herpetice, de exemplu.
  • Pentru fazele acute ale răcelilor și gripelor, unele dintre cele mai puternice remedii sunt echinacea, goldensealul sau produsele complexe pe bază de mai multe plante. Tot în perioadele acute, pentru 2-3 zile, pot fi crescute dozele de vitamina C (3,4 g) și vitamina D (chiar și 10.000 unități).

Aflați mai multe sfaturi și scheme naturale pentru prevenție și tratament din materialul video de mai sus!

Etichete articol:
coronavirusCOVID-19echinaceaGripăimmunohelpimunitateQuercetinracealavitamina Cvitamina D
Articolul anterior
Ce alimentație ți se potrivește?
Articolul următor
Despre minciuni și înșelăciuni
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
CoronavirusTrăiește sănătos cu SimonaVideo