Medicină funcțională, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Ce alimentație ți se potrivește?

Autor:

De la încercările de standardizare și raportare la normă, medicina și orice disciplină ce ține de sănătate se construiesc din ce în ce mai mult pe ideea unicității. În ceea ce privește nutriția, este absolut necesar să ținem cont de faptul că fiecare dintre noi are un metabolism unic și nevoi nutriționale unice. În aceste condiții se vorbește tot mai mult despre nutriția personalizată.

Vezi toate articolele despre:
dietăintolerante alimentaremetabolic typingmicrobiomnutriție personalizată

Despre cum ne putem configura dieta astfel încât să se muleze pe nevoile unice ale corpului nostru discutăm cu Simona Dragomir și Raluca Schachter, nutriționist clinic și coach în Metabolic Typing.

Scopul emisiunii, pe care o puteți viziona cu un click pe materialul video de mai sus, este de a aduce un plus de înțelegere asupra faptului că încercarea noastră de a găsi răspunsuri absolute, cu valabilitate generalizată, este din start sortită eșecului. Nu există răspunsuri care să fie corecte pentru toată lumea. Ceea ce pentru mine funcționează pentru tine poate avea efecte extrem de neplăcute. Aici intervin testările metabolice, testări ce pot identifica ce tipuri de alimente sunt benefice pentru fiecare și de ce alimente este bine să ne ferim pentru a nu ne periclita starea de sănătate.

Alegerea unei diete în acord cu tipul metabolic este și o metodă de tratament, nu doar una de prevenție. Multe dintre bolile cu care ne confruntăm au drept cauză stilul de viață și alimentația nepotrivite pentru modul în care corpul nostru funcționează în mod nativ.

Aflați mai multe despre cum ne impactează tipul metabolic și cum ne putem ghida alegerile alimentare și stilul de viață astfel încât să ni se potrivească!

Etichete articol:
dietăintolerante alimentaremetabolic typingmicrobiomnutriție personalizată
Articolul anterior
Cum ne afectează hormonii, fizic şi psihic?
Articolul următor
Remedii naturale pentru imunitate, în contextul COVID-19
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Medicină funcționalăTrăiește sănătos cu SimonaVideo