Luana Show, Sănătate, Video

Cum ne afectează hormonii, fizic şi psihic?

Autor:

Nivelul cunoașterii a permis creșteri spectaculoase în ultima perioadă, accesul pe care îl avem către informații din orice domeniu ne creează un spațiu ideal pentru dezvoltare, aproape pe orice plan. Ceea ce avem mai puțin este disponibilitatea de a ne autocunoaște, de a ne împrieteni cu noi înșine, dincolo de cunoașterea pură a fenomenelor exterioare.

Vezi toate articolele despre:
dezechilibru hormonalendometriozăfeminitatehormoni feminini

Ne confruntăm cu o deconectare de propriile persoane, de propriile dorințe naturale, propriile dinamici interne fine. Iar toată această îndepărtare de noi stă la baza multor dezechilibre ce se traduc ulterior, din păcate, în boli care ne schimbă cursul vieții.

O avem invitată, alături de Luana Ibacka, pe Mihaela Brăilescu, consilier de nutriție și echilibru hormonal, pentru a discuta cu calm, căldură și răbdare față de noi înșine, despre feminitate și despre cum, îmbrățișând ceea ce ne face unice și diferite față de bărbați – propriul sistem endocrin, ne putem echilibra și ne putem pune la adăpost față de multe dintre afecțiunile lumii moderne.

Una dintre ideile centrale ilustrate pe parcursul emisiunii ține de faptul că, în ciuda oricăror emancipări, continuăm să trăim într-o lume a masculinului, o lume ce pune accentul pe acțiune, pe productivitate, pe putere și competiție. Încercând să se adapteze acestei lumi, multe dintre femei pun deoparte propria feminitate, o inhibă, o resping. Sensibilitatea, emoționalitatea pe care le aduce natural statutul de femeie devin treptat defecte chiar în ochii celor ce ar trebui să își extragă energia vitală de aici. Din păcate, tulburările nu rămân doar la nivel de percepție, ci se transformă în tulburări endocrine și în afecțiuni cu efecte pe termen lung, afecțiuni ce se cronicizează.

Puteți afla mai multe despre cum ne putem schimba viziunea despre propria feminitate, despre cum ne putem accepta și iubi mai ușor, ascultând întregul material video de la începutul acestui articol.

Etichete articol:
dezechilibru hormonalendometriozăfeminitatehormoni feminini
Articolul anterior
Chico Xavier: „Viața continuă în lumea de dincolo“
Articolul următor
Ce alimentație ți se potrivește?
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Luana ShowSănătateVideo