Nutriție, Video

Energizante naturale sănătoase și eficiente pentru sezonul cald

Autor:

„Ce aș mai sta la soare, la terasă, să beau o cafea aromată… să povestim și să ne relaxăm…“. Dacă un astfel de gând nu îți sună cunoscut, atunci nu există decât două posibilități: fie nu ești consumator de cafea, fie îți este teamă să recunoști. Cafeaua nu este însă cea mai bună alegere pe timp de vară.

Vezi toate articolele despre:
AshwagandhaBioGreensenergievideovitamina C

Cu ce putem înlocui cafeaua, bucurându-ne în continuare atât de un gust plăcut și aromat, cât și de energizarea sănătoasă de care avem atâta nevoie? Vă invităm să ascultăm sfaturile pentru o energizare naturală oferite de Dr. Ruxandra Constantina, medic de familie cu competență în apifitoterapie.

Energizantele naturale pot deveni oricând o alternativă plăcută, sănătoasă și eficientă la consumul de cafea. Acestea pot combate astenia fizică și oboseala pe care le resimțim din cauza temperaturilor foarte crescute din timpul verii. În plus, aceste stimulente ne pot îmbunătăți atât puterea de concentrare și memorare, cât și viteza de reacție.

Cu ce energizante naturale putem înlocui cafeaua?

  • Plante cu efecte energizante sau ceaiuri (alb, negru, verde): În funcție de tipul de ceai, acestea au nu doar efecte energizante, ci și antioxidante (anti-aging).
  • Pentru un plus de savoare, puteți combina aceste ceaiuri cu diverse condimente aromate precum: scorțișoară, vanilie, ghimbir și chiar piper. Se pot consuma maximum 2-3 căni de ceai, până în ora 16:00, pentru a evita insomniile.
  • Utilă și în cazul sindromului de oboseală cronică este și guarana, ce poate fi utilizată sub formă de capsule.
  • Pentru persoanele cărora nu le este recomandată cofeina sau teina (substanțe ce poate fi regăsite în energizantele naturale menționate mai sus) pot folosi fructele de cătină albă și roșie sau preparatele pe bază de Ginkgo biloba. Acestea îmbunătățesc capacitățile cognitive, ajută la energizare și întărirea memoriei.
  • Tot în categoria plantelor care înlătură senzația de oboseală și stres se afla: Rhodiola și Ashwagandha.
  • O alternativă ar fi sucurile naturale din fructe de pădure, care conțin o cantitate mare de vitamina C.
  • Produsele naturale pe bază de alge, vlăstari și germeni sunt o alegere ideală. Cu atât mai mult cu cât le poți integra în shake-uri gustoase și răcoritoare – de vară.

Vară senină și plină de energie naturală!

Etichete articol:
AshwagandhaBioGreensenergievideovitamina C
Articolul anterior
Atenție la infecțiile pe care le putem lua de la piscină!
Articolul următor
Tratarea alergiilor în mod natural
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
NutrițieVideo