Sănătate, Video

Primul ajutor în caz de înțepături de insecte

Autor:

Iubim timpul petrecut în aer liber, fie că suntem pe o terasă cu prietenii sau familia, în parc sau în plină sălbăticie – în mijlocul naturii. Înțepăturile de insecte pot avea urmări de la cele mai nesemnificative, ușoare înroșiri ale pielii, până la cele mai grave – chiar și moartea. Dr. Ruxandra Constantina, medic de familie cu competență în apifitoterapie, ne spune mai multe despre înțepăturile de insecte și despre ce putem face pentru a avea urmări cât mai ușoare și lipsite de riscuri.

Vezi toate articolele despre:
curcumindr. Ruxandra Constantinainsecteprimul ajutorvideo

Pe timp de vară, înțepăturile de insecte (țânțari, căpușe, albine) reprezintă o problemă foarte mare, ele putând provoca atât reacții alergice la nivel local, cât și generale, ducând chiar și la șoc anafilactic. Pentru că înțepăturile de insecte se petrec de multe ori departe de casă, când suntem în concediu sau la iarbă verde, este bine de știut ce trebuie să facem pentru a putea acorda primul ajutor și pentru a păstra minime riscurile unor astfel de evenimente.

  • Așa cum vă spuneam, principala temere atunci când vorbim despre înțepăturile de insecte este legată de posibilitatea unui șoc anafilactic. Acesta este și motivul pentru care este foarte bine să aveți în trusa de urgență epinefrină injectabilă, cu atât mai mult dacă sunteți însoțiți de copii. Simptomele își pot face apariția fie imediat, fie la o jumătate de oră, sau chiar mai mult, de la producerea înțepăturii.
  • Una dintre cele mai mediatizate înțepături din ultima perioadă este cea de căpușă. În astfel de cazuri, este foarte importantă prezentarea la medic pentru scoaterea căpușei. Tratamentul recomandat de medic ulterior este la fel de important pentru a evita instalarea complicațiilor.
  • În cazul înțepăturilor de albină sau de viespe, unele dintre cele mai comune tipuri de înțepături, în primul rând trebuie să scoatem acul cu o pensă. Apoi, ca în cazul oricărui tip de înțepătură, spălăm zona cu săpun antibacterian și aplicăm comprese reci cu spirt, cu oțet de mere sau o mică pungă cu gheață pentru diminuarea inflamației. Compresele cu tinctură de arnică sau iederă sunt la fel de folositoare. Și suplimentele pe bază de curcumin au un efect antiinflamator lipsit de efecte secundare.
  • Și pentru că, așa cum v-am obișnuit, preferăm prevenția înainte de orice tratament, haideți să vedem cum putem ține la distanță insectele pe timpul verii?
    O soluție foarte bună ar fi uleiurile esențiale de lavandă, eucalipt sau cimbru, aplicate fie direct pe piele, fie prin aromodifuzor. Pentru a ține la distanță țânțarii, putem folosi geluri ce conțin: lavandă, mentă, citronela, busuioc, salvie, rozmarin sau cimbru.

Acestea fiind spuse, nu lăsați teama de înțepăturile de insecte să vă strice distracția în aer liber și nu uitați că și protecția împotriva soarelui este foarte importantă pentru o zi plină doar de evenimente plăcute.

Etichete articol:
curcumindr. Ruxandra Constantinainsecteprimul ajutorvideo
Articolul anterior
Pastila cea bună: IMUNITATEA și sfaturi pentru longevitate
Articolul următor
Remedii naturale pentru insomnie
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateVideo