Nutriție, Video

Remedii naturale în afecțiunile digestive de toamnă

Autor:

Hiperaciditate, reflux gastric acid, balonări, lipsa poftei de mâncare – un tablou incomod cu care mulți ne confruntăm la început de toamnă mai ales dacă există o sensibilitate anterioară. Ce mâncăm și cum ne ajută cărbunele medicinal și amestecurile din germeni, alge și vlăstari, ne spune Dr. Ruxandra Constantina – medic de familie cu competență în apifitoterapie!

Vezi toate articolele despre:
antiinflamatoarecărbune vegetalchlorellacurcumindigestievideo

Reguli generale pentru o digestie ușoară pe timp de toamnă!

  • Exclude din dieta ta, oricât ar fi de gustoase, prăjelile și cruditățile. Cu atât mai mult cu cât multe dintre fructele specifice toamnei sunt foarte bogate în zaharuri și fermentează foarte ușor. Și cantitatea se dovedește a fi un mod de control al hiperacidității. Ideale sunt mesele mai sărace cantitativ, dar mai dese.
  • Nici viciile cu efect excitant pentru sistemul nervos nu sunt recomandate. Evitați fumatul, cafeaua și chiar ceaiul negru sau verde.
  • Și anumite medicamente au un efect hiperacidizant foarte ridicat, cum sunt antiinflamatoarele. Apelați la remedii naturale cu efecte dovedite în controlul durerii: antiinflamatoarele naturale pe bază de curcumin.

Consultul medical este însă important. De cele mai multe ori, în cazul în care aveți de-a face doar cu dezechilibre ale acidității gastrice, remediile naturale oferă o variantă de tratament foarte eficientă și lipsită de efecte secundare. Pentru calmarea și regenerarea mucoasei gastrice, sunătoarea și gălbenelele și-au dovedit mereu eficacitatea. Planta de aloe, folosită ca suc, reduce instant aciditatea gastrică și chiar inhibă dezvoltarea Helicobacter pylori.

Extractele de orz verde și chlorella, datorită conținutului puternic antioxidant, ajută la regenerarea mucoasei gastrice. Și cărbunele medicinal natural și-a dovedit eficiența, de la generație, la generație, având rol incontestabil în combaterea balonării și absorbția toxinelor.

Este important de știut că, de multe ori, simptome asemănătoare cu hiperaciditatea se datorează de fapt unei hipoacidități. În acest contex, enzimele digestive ajută în diminuarea simptomatologiei.

Află mai multe despre remediile naturale pentru o digestie echilibrată, pe timp de toamnă și nu numai, de la Dr. Ruxandra Constantina chiar din materialul video de mai sus!

Etichete articol:
antiinflamatoarecărbune vegetalchlorellacurcumindigestievideo
Articolul anterior
Tiroida şi kilogramele în plus, sfaturi de la Codruța Nedelea
Articolul următor
Corp de invidiat: Fără durere, fără aparate, fără compromisuri?
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
NutrițieVideo