Sănătate, Video

Remedii naturale în lupta cu alergiile și rinita alergică

Autor:

Cei care suferă de alergii știu că o astfel de afecțiune, chiar dacă nu are simptome extrem de intense, scade calitatea vieții și ajunge să o controleze într-o oarecare măsură. Astfel, vei evita să desfășori anumite activități care îți pot declanșa reacții alergice, îți vei alege perioade sau chiar destinații de călătorie în funcție de compatibilitatea cu starea ta și chiar îți va dicta zonele geografice în care poți să locuiești.

Vezi toate articolele despre:
alergieBioGreensresveratrolrinită alergicăvideo

Anotimpul cald este perioada în care cei care suferă de rinită alergică simt acest lucru extrem de intens. Pentru anumite persoane, alergiile se declanșează doar în anumite perioade ale anului, și coincid cu diferite perioade de înflorire a anumitor plante, arbori sau arbuști: teiul, ambrozia, florile de primăvară etc. Alții însă au și alergii permanenete întreținute de alergeni care cu greu pot fi evitați: praf, poluare, acarieni, praf de cretă etc., arată dr. Ruxandra Constantina, medic de familie cu competență în apifitoterapie.

De unde știu dacă sunt răcit sau alergic?

Simtomele pentru răceală și alergie sunt destul de similare. Fără o diagnosticare corectă nu putem beneficia de un tratament care să ne facă bine cu adevărat. Dacă ceea ce simțiți sunt rafalele acelea de strănuturi, mâncărime intensă la nivel nazal, ocular, faringian, nasul curge sau este înfundat, tuse seacă, nervozitate și dacă acestea nu trec cu calmantele clasice pentru gripă și răceală, atunci avem de-a face cu o alergie. Consultul medical este absolut necesar pentru a identifica alergenul specific fiecărui caz în parte.

Ce putem face în caz de rinită alergică?

Dacă sursele de alergeni pot fi evitate, atunci acesta este primul pas. De multe ori acest lucru este aproape imposibil de realizat. Alimentația este și de această dată extrem de importantă. Ideal este să profităm de verdețurile, fructele și legumele sezonului cald. În plus, suplimentarea cu produse pe bază de lăstari, germeni și alge verzi are un extraordinar rol detoxifiant și antialergic. Cei care știu că suferă de rinită alergică este bine să înceapă o astfel de cură de detoxifiere și fortificare cu 2-3 săptămâni înainte de perioada în care știu ca se va declanșa reacția. Pe lângă complexul BioGreens de la Zenyth, cei care suferă de rinită alergică este bine să urmeze cure periodice cu resveratrol, un puternic antioxidant cu rol în controlul reacțiilor alergice și multe altele.

Pentru a afla mai multe despre remediile naturale recomandare de Dr. Ruxandra Constantina, medic de familie cu competență în apifitoterapie, în controlul alergiilor, vă invităm să urmăriți materialul video!

Etichete articol:
alergieBioGreensresveratrolrinită alergicăvideo
Articolul anterior
Hipertensiunea arterială. Ce trebuie să faci când ai tensiunea mare?
Articolul următor
Hipotensiunea: Este tensiunea arterială mică o problemă?
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateVideo