Frumusețe, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Tratamente corporale după intervenții chirurgicale și hormonale

Autor:

Cum ne revenim după intervențiile chirurgicale, cu ajutorul tratamentelor corporale? Vă invităm să urmăriți o discuție intensă despre acest subiect alături de Dr. Mirela Miertoiu – medic dermatolog – și Simona Dragomir.

Vezi toate articolele despre:
cezarianamasajsarcinăvideo

Viața ne oferă multe urcușuri și coborâșuri. Uneori trăim momente de fericire intensă și simțim că avem tot ce ne-am dorit în viață sau chiar mai mult. Alteori, simțim că nu mai avem nimic și că simpla trezire dimineața este ceva peste puterile noastre. Un lucru este însă cert. Oricât ne-ar fi de greu, bărbați sau femei, nu trebuie să uităm să avem grijă de noi, de corpul nostru, de starea generală de bine.

Sarcina este, de multe ori, o încercare grea pentru organismul nostru , oricât de mare ar fi fericirea pe care o aduce bebelușul. Lucrurile sunt cu atât mai complicate în contextul în care, pentru a rămâne însărcinată, femeia respectivă trebuie să treacă printr-o procedură de fertilizare in vitro.  Și tipul de naștere ridică probleme diferite. Refacerea după o operație de cezariană fiind, de multe ori, mai dificilă decât după o naștere naturală. Și în cazul anumitor tipuri de cancer (de sân, de prostată), intervențiile chirurgicale și hormonoterapia pot aduce un plus de probleme ce pot fi ameliorate cu ajutorul tratamentelor corporale.

Vă invităm să urmăriți în continuare care sunt unele dintre cele mai intâlnite probleme apărute după intervenții chirurgicale și tratamente hormonale și cum pot fi ameliorate, minim invaziv.

1. Celulita și cum o diminuăm după naștere

Celulita afectează atât femeile, cât și bărbații. De multe ori, bărbații se îngrașă și ei în timpul sarcinii din cauza faptului că își modifică, din empatie, dieta alimentară, în funcție de viitoarea mămică. Dacă în cazul femeii însărcinate nu sunt recomandate procedurile și tratamentele corporale, bărbatul poate să intervină pentru a reintra în formă: masaj endermologic, masaj limfatic, electrostimulare.

Pentru mămici, mai ales cele care alăptează și care au trecut printr-o cezariană, este recomandată o perioadă de așteptare de aproximativ 6 luni înainte de a începe procedurile de înfrumusețare. Masajul cu cele mai puține contraindicații după perioada de sarcină și chiar în sarcină este masajul endermologic.

Masajul endermologic  folosește un sistem de vacuum și 2 role cu ajutorul cărora aceste celule de grăsime sunt „stoarse” și care duce la refacerea structurilor de elastină și colagenul. Rezultatele se văd de la prima sedință, și în centimetri și în ceea ce privește textura pielii. Realizat în perioada alăptării, acest tip de masaj poate stimula secreția lactată.

2. Retenția de apă în tratamentele hormonale

Retenția de apă însoțește adesea anumite proceduri chirurgicale: operația de cezariană, operațiile necesare în cancerul de sân, cancerul de prostată și multe altele. Atunci când avem asociată și această baie de hormoni (sarcină, proceduri fertilizare in vitro, hormonoterapia în cancer), retenția de apă este mare, modificările psiho-emoționale ne aruncă în brațele frigiderelor pline de produse calorice, iar kilogramele nu întârzie să apară. Mai mult decât atât, kilogramele puse pe acest fond al modificărilor hormonale sunt mult mai greu de dat jos.

Ce proceduri ne pot fi de ajutor? Putem apela la drenajul limfatic, pentru mâini sau picioare, în cazul edemelor generate de radioterapie în cancerul de sân și respectiv de prostată. Electrostimularea nu este indicată, iar înainte de realizarea oricărei proceduri, consultul de specialitate este absolut necesar.

Și masajul endermologic este un masaj ce poate fi util în cazurile de cancer, după normalizarea markerilor tumorali. Poate ajuta chiar în durerile apărute la nivelul brațelor, spatelui sau membrelor inferioare.

3. Vergeturile pot fi diminuate

Ca în orice problemă, cu cât ne adresăm mai repede unui specialist, cu atât avem șanse să obținem un rezultat mai bun. Vergeturile nu apar doar în sarcină. Sunt probleme cu care ne confruntăm și în modificările bruște de greutate. Prin urmare, dacă intervenim cu tratamente specifice (masaj endermologic) cât vergeturile au încă o coloare roșiatică, rezultatele se văd foarte rapid. Dacă vergeturile se cicatrizează, posibilitatea regenerării se diminuează.

4. Venectazii, teleangiectazii și varice

Atât în sarcină, cât și în anumite intervenții chirurgicale și hormonale își pot face apariția câteva probleme la nivelul vaselor și capilarelor de sânge. Astfel apar venectaziile, teleangiectaziile și chiar varicele. Aceste situații trădează existența unui dezechilibru genetic numit trombofilie.  Este foarte bine să investigăm posibilitatea existenței acestei boli înainte de a rămâne însărcinată. În cazul în care situația nu este ținută sub control prin tratament specific, există riscul pierderii sarcinii până la chiar 6-8 săptămâni. În cazul venectaziilor și teleangiectaziilor se poate merge pe tratamentele cu ultrasunete, presoterapie, masaje limfatice – menite să îmbunătățească circulația de întoarcere venoasă. Persoanele care se confruntă cu aceste neplăceri este bine să știe că există riscul apariției, după vârsta de 40 de ani, a rozaceei la nivelul feței, chiar cu acele mici colecții purulente ce pot fi confundate cu acneea.

În aceste cazuri se recomandă evitarea solarului, expunerii la soare, evitarea diferențelor de temperatură, a dușurilor fierbinți și a saunei.

5. Petele pigmentare sau masca gravidei

Petele pigmentare în sarcină sunt destul de des întâlnite. În unele cazuri, ele dispar după sarcină, în timp ce în alte cazuri se cronicizează. Creșterea estrogenului este responsabilă de apariția acestor complicații. Ce se poate face?  În primul rând, este bine de reținut faptul că tratamentele dermato-cosmetice disponibile oferă o ameliorare, nu o vindecare. Se cere o schimbare a obiceiurilor pacientei – evitarea expunerii neprotejate la soare, evitarea orelor cu risc crescut etc. Pentru efecte rapide se poate aplea la peelingul chimic sau cu laser, sau la terapiile cu CO2.

Este însă extrem de important ca înainte de încercarea oricărui tip de tratament să vă consultați cu medicul curant. Doar așa puteți evita apariția complicațiilor.

 

Etichete articol:
cezarianamasajsarcinăvideo
Articolul anterior
Stop oboselii cronice… prin remedii naturale
Articolul următor
Colonul iritabil, tratat natural
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
FrumusețeTrăiește sănătos cu SimonaVideo