Nutriție, Rețete

Cum prepari limonadă bogată în probiotice?

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: < 1 minut
Vezi toate articolele despre:
limonadăprobioticerețete

Ce poate fi mai plăcut într-o pauză de relaxare decât o limonadă răcoritoare, făcută în casă? O limonadă fermentată care, pe lângă efectul revigorant și detoxifiant, îți furnizează și o doză sănătoasă de probiotice. De ce fermentată? Pentru că fermentația este procesul natural prin care alimentele sunt îmbogățite cu probiotice. Probioticele sunt bacteriile bune care intră în alcătuirea microbiomului intestinal, menținând echilibrul și sănătatea nu numai a intestinului, ci a întregului organism. Mai multe informații despre probiotice și importanța microbiomului intestinal găsiți aici.

Revenind la limonada cu probiotice, iată cum se prepară această băutură cu proprietăți extraordinare.

Ai nevoie de:

  • 1 borcan de 10 litri
  • 12 lămâi zemoase (ecologice, de preferință)
  • 1 cană de zahăr din trestie de zahăr
  • 1 ceașcă de zer proaspăt (stors din iaurt)
  • apă plată

Mod de preparare:

Mai întâi trebuie să obții cantitatea de zer de care ai nevoie pentru ca limonada să fermenteze. O cantitate de circa 200-300 de grame de iaurt bio o vei pune într-un săculeț din pânză, pe care îl lași la scurs (așa cum lăsau bunicile noastre brânza la scurs). Zerul îl colectezi într-o cană.

După aceea vei spăla cele 12 lămâi, le ștergi și le storci zeama.

Acum nu îți mai rămâne de făcut decât să pui toate ingredientele în borcan, amesteci până se dizolvă zahărul și completezi cu apă.

Păstrează borcanul acoperit în bucătărie, la temperatura camerei, ferit de razele soarelui. Limonada trebuie lăsată la fermentat 2 zile.

Merită așteptarea! Te vei bucura de o băutură delicioasă, plină de probiotice și vitamine. Copiii o vor adora și este excelentă pentru creșterea imunității!

Sursa:

  • aflockinthecity.com/2012/03/25/healthy-homemade-lemonade-packed-with-probiotics-and-the-kids-love-it/
Etichete articol:
limonadăprobioticerețete
Articolul anterior
Dacă vrei să scapi de toxine și să-ți asiguri protecție pulmonară, ia în considerare L-cisteina!
Articolul următor
De ce gălbenușul ouălor fierte în exces devine gri-verzui?

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
NutrițieRețete

Te-ar putea interesa și: