Nutriție, Trăiește sănătos cu Simona, Video

De ce să mâncați cireșe și vișine în sezonul lor?

Autor:

Cireșele și vișinele se numără printre fructele văratice cu cele mai multe beneficii pentru organism. Care sunt aceste beneficii ne spune Simona Dragomir!

Vezi toate articolele despre:
cireședietefibreflavonoideNutrițievideovișine

Bun găsit, dragii mei! A venit vremea mult așteptatelor cireșe! Aceste fructe mici, roșii, rotunde și gustoase au nenumărate beneficii pentru sănătate. Așa că luați-vă un bol de cireșe și rămâneți alături de noi pentru a afla de ce e bine să profităm de cireșe și vișine în sezonul lor.

Știți cui se datorează culoarea rubinie a cireșelor și vișinelor? Unor pigmenți numiți antocianine, care au cea mai mare putere antioxidantă dintre flavonoizi. Antocianinele, alături de vitamina C, reduc stresul oxidativ responsabil de îmbătrânire precoce și boli degenerative. De aceea, cireșele și vișinile susțin sistemul imunitar, mențin sănătatea pielii, a inimii și a vaselor de sânge, reduc inflamația și colesterolul și protejează împotriva mutațiilor genetice.

Un alt mare atu al cireșelor și vișinelor îl reprezintă cantitatea mare de fibre. Ele sunt foarte utile în detoxifierea organismului. Totodată au un indice glicemic mai mic decât al altor fructe, cum ar fi caise, piersici, struguri, prune. Cireșele și vișinele nu vă pun în pericol silueta. Conțin aproximativ 50-60 de calorii la suta de grame, în funcție de soiul lor. Iată de ce în curele de slăbire aveți undă verde la cireșe și, mai ales, la vișine. Sunt și foarte bune diuretice, deci ajută la combaterea retenției de apă.

Cireșele sunt printre puținele alimente care conțin melatonină, o substanță care induce somnul. Un bol de cireșe sau un pahar de suc proaspăt stors poate aduce un somn liniștit.

Cireșele și vișinele sunt în topul alimentelor antiinflamatoare. Un studiu publicat în Journal of International Society of Sports Nutrition a evidențiat capacitatea acestor fructe de a reduce intensitatea febrei musculare după exerciții fizice intense.

Atenție! Proprietățile terapeutice ale cireșelor și vișinelor nu sunt compatibile cu zahărul! Așadar, bucurați-vă de aceste daruri ale naturii proaspete, în starea lor naturală, fără zahăr sau alte ingrediente.

Atât pentru astăzi! Rămâneți sănătoși, voioși! Pe curând!

Etichete articol:
cireședietefibreflavonoideNutrițievideovișine
Articolul anterior
Interviu Dr. Ștefan Tiron: Analiza minerală tisulară
Articolul următor
Cauze profunde ale cearcănelor
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
NutrițieTrăiește sănătos cu SimonaVideo