Frumusețe, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Cauze profunde ale cearcănelor

Autor:

Și tu te-ai trezit astăzi cu cearcăne? Deși sunt puse pe seama insomniilor și a oboselii, cearcănele reprezintă mai mult decât o problemă estetică. Află mai multe de la Simona Dragomir!

Vezi toate articolele despre:
cearcăneimunitateintoleranțemineraleobosealăvideovitamine

Bun găsit, dragii mei! Vorbim astăzi despre cearcăne, coșmarul multor femei, dar și al bărbaților. Deși sunt puse adesea pe seama insomniilor și a oboselii, cearcănele reprezintă mai mult decât o problemă estetică. Pungile de sub ochi, însoțite sau nu de semne vineții, trădează de la carențe de vitamine și minerale până la intoleranțe alimentare sau disfuncții imunitare.

Ați încercat tot felul de remedii anti-cearcăne, comprese reci sau felii de castravete? Acestea îmbunătățesc întrucâtva aspectul ochilor, însă doar dacă vă treziți cu cearcăne după o noapte nedormită. În schimb, dacă de ani buni vă știți cu semne în jurul ochilor, nu vă puneți speranțe în compresele cu ceai.

Știm că pielea este o oglindă a ceea ce se întâmplă în interiorul organismului. Iar cearcănele fac parte dintre indiciile unor disfuncții interne. Unele dintre cele mai frecvente cauze interne ale cearcănelor sunt intoleranțele alimentare. Atunci când organismul prezintă sensibilitate la anumite alimente, poate semnala acest lucru prin simptome cutanate, digestive, neurologice și altele.

Poate părea greu de imaginat, dar o altă cauză a cearcănelor este dezechilibrul florei intestinale. Când flora intestinală nu beneficiază de probiotice – bacterii prietenoase – se produc modificări ale peretelui intestinal. Inflamația cronică se instalează în organism, iar activitatea sistemului imunitar este perturbată. Cearcănele pot indica faptul că sistemul imunitar a devenit hiperactiv și că au loc procese autoimune în corp.

Și nu în ultimul rând, cearcănele sunt semne ale îmbătrânirii precoce a pielii. Stresul oxidativ, deficitul de colagen și elastină, lipsa de antioxidanți favorizează apariția cearcănelor.

Ce aveți de făcut pentru estomparea cearcănelor? Evident puteți apela și la proceduri dermato-cosmetice, dar nu uitați să vă hrăniți pielea din  interior. Are nevoie de colagen, vitamine, minerale, acizi grași omega 3. Nutricosmeticele sunt suplimente alimentare care conțin substanțe nutritive pentru îngrijirea profundă a pielii.

Aveți grijă atât de sănătate, cât și de frumusețe! Pe curând!

Etichete articol:
cearcăneimunitateintoleranțemineraleobosealăvideovitamine
Articolul anterior
De ce să mâncați cireșe și vișine în sezonul lor?
Articolul următor
Boli care sunt scrise pe unghii
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
FrumusețeTrăiește sănătos cu SimonaVideo